Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Världens bästa skådespelare enligt Leonardo DiCaprio

"Världens bästa skådespelare" enligt Leonardo DiCaprio

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 augusti 2022

Blir fortfarande starstruck varje gång de ses

Han anses av många vara Hollywoods främsta begåvning, men vilken är egentligen "världens bästa skådespelare" enligt Leonardo DiCaprio själv?

Leonardo DiCaprio har inte hunnit fylla femtio år ännu men har fortfarande en av de finaste Hollywoodkarriärerna bakom sig. Genom åren har det blivit otaliga storfilmer och stora prestationer, som cementerat hans staty i filmhistorien. Men det är inte säkert att stjärnans karriär hade varit riktigt lika bra ifall det inte vore för hur en annan skådespelare influerat honom sedan starten...

"Världens bästa skådespelare" enligt Leonardo DiCaprio

"Världens bästa skådespelare" enligt Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio i "Once Upon a Time in Hollywood". Foto: Sony Pictures Releasing.

DiCaprio har jobbat med många mäster, men det finns en som sticker ut i mängden. Han har flera gånger pekat ut tvåfaldigt Oscarsbelönade Robert De Niro som den skådespelare med störst inflytande på hans karriär.

I en intervju med Time Out berättar han om sin kärlek till De Niro från tiden han fick spela tillsammans med honom i dramat This Boy's Life 1993: 

– Jag var femton år och minns fortfarande varenda detalj. Att se Robert De Niro på inspelningsplatsen, se hans engagemang, var en av de mest inflytelserika upplevelserna i mitt liv.

I filmen spelade de mot varandra i en berättelse om förhållandet mellan en rebellisk tonåring från 1950-talet och hans strikta styvfar. Det ska också ha varit De Niro som pekat DiCaprio bland de sökande för rollen.

Blir fortfarande starstruck av hans närvaro

När DiCaprio pratade med Variety berättade han att han fortfarande kroknar så fort han är i samma rum som De Niro: 

– Robert De Niro är min favoritskådespelare genom tiderna, det är ingen tvekan om saken. Relationen mellan honom och Martin Scorsese har påverkat mig själv och varenda en av mina vänner i branschen som jag har träffat genom åren.

Speciellt är att vi nästa år – vilket blir trettio år sedan deras första film ihop – får se DiCaprio och De Niro spela mot varandra i Scorseses film Killers of the Flower Moon. Den filmen blir också den första som mästerregissören gör med de två tillsammans. Det kan verka märkligt eftersom att han så många gånger arbetat med dem separat. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL