Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Camilla Läckberg. Foto: Film i Väst

Camilla Läckberg avslöjar sin inre kris

Oscar Pettersson | Nyhet
05 april 2022
Oscar Pettersson | Nyhet
05 april 2022

Läs hennes öppna brev

Författaren Camilla Läckberg skriver ett öppet brev till sina vänner på Instagram där hon förklarar att hon helt enkelt inte har tid att träffa någon över huvud taget, inte ens på en fika.

Författarlivet kan verka glamouröst och avkopplande, men sett till Camilla Läckbergs schema, som ofta innehåller en hel del annat utöver skrivandet, kan läsaren förstå att så inte alltid är fallet. I ett inlägg på Instagram skriver Läckberg att hon får ångest över att behöva säga nej till sina vänner hela tiden – och att hon för stunden inte ens vill få frågan om att umgås.

Förutom flytt och inskolning på förskola var hon förra veckan i Göteborg för att spela in musiktävlingsprogrammet Dobidoo. Veckan innan det var hon i italienska Piemonte för att provsmaka sitt eget vin, något som hon även kombinerade med en PR-turné i Spanien. Ytterligare en faktor som gör att skrivandet blir lidande. 

En deadline är satt i maj för hennes nya Fjällbackabok, och om Läckberg fick bestämma själv skulle hon helst isolera sig helt och hållet för att bara kunna skriva under tiden som är kvar.

En positiv sak mitt i allt tumult är förstås Läckbergs egna funktionsdryck, som hon har tillsammans med sin make Simon Sköld och bloggaren Viktor Frisk: "Med en Black by black i handen så kan det omöjliga bli möjligt", lyder produktens reklam.

Låter som en passande dryck för Läckbergs fullspäckade schema!

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL