Klippet där Mikael Persbrandt förnedrar Filip Hammar: ”Det där är jättedåligt”

Klippet där Mikael Persbrandt förnedrar Filip Hammar: ”Det där är jättedåligt”

Axel Diedrichs
30 april 2024 kl. 10:04

Hammar blir fullständigt överkörd av Persbrandt i studion

Samarbetet mellan Filip Hammar och Mikael Persbrandt slutade i succén med filmen "Tårtgeneralen" – men hur såg det ut bakom kulisserna? I ett klipp kan vi se hur Persbrandt är allt annat än nöjd med Hammar när berättarrösten till filmen ska spelas in.

Filip Hammar och Mikael Persbrandt jobbade tillsammans på Tårtgeneralen (2018), komedin om den finurlige Köpingsbon Hasse P som ville sätta staden på kartan genom att göra världens största smörgåstårta. Den som sett filmen minns kanske att det är Hammar som gör dess berättarröst.

Ett läsartips påminde oss om ett klipp som Fredrik Wikingsson lade ut från inspelningen när Hammar skulle lägga sin röst i studion.

”Det där är jättedåligt”

I klippet ser vi när Mikael Persbrandt regisserar Filip Hammar i studion och vill att han ska tona ned sitt sätt att prata, med väldigt många accenter, för att göra en mer neutral berättarröst. Persbrandt är dock inte särskilt pedagogisk i sin feedback och kör fullständigt över Filip Hammar.

– Nej, men det är inget bra. Det där är jättedåligt. Jag har sagt till dig att du ska försöka låta som... ta bort Filip, säger Persbrandt och uppmanar honom att leverera en "enkel, ren, plan" replik.

Poängen verkar inte nå fram, vilket får Persbrandt att gång på gång behöva avbryta Hammar. 

– Du står inte på nåt torg nu, säg det som en tanke bara, fortsätter han.

Se klippet när Mikael Persbrandt kör över Filip Hammar under inspelningen av "Tårtgeneralen" här:

Gjorde publiksuccé

Mikael Persbrandt och Filip Hammar var bevisligen inte helt överens om hur berättarrösten skulle låta, men det hindrade inte Tårtgeneralen från att göra succé i Sverige. Filmen låg ettaBiotoppen under flera veckor och streamades sedan flitigt när den hittade till streamingmarknaden.

Publiksuccén bekräftades ytterligare när Tårtgeneralen vann Biopublikens pris på Guldbaggegalan 2019. Filmen vann också för Bästa kostym under galan och var nominerad i kategorierna Bästa manliga huvudroll och Bästa mask/smink.

Trots de stora framgångarna med Tårtgeneralen dröjde det till 2024 innan det var dags för nästa film av Filip och Fredrik, i form av dokumentären Den sista resan. Deras senaste film är en av årets största succéer och filmen är till och med den mest sedda svenska dokumentären på bio någonsin.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL