Tårtgeneralen fortsatt etta på biotoppen

Tårtgeneralen fortsatt etta på biotoppen

Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 14:33 | Publicerad 14 mars 2018 kl. 22:58

Black Panther fick i helgen se sig slagen av Tårtgeneralen som nu fortsätter att ligga etta på svenska biotoppen.

Mikael Persbrandt i Tårtgeneralen.
Mikael Persbrandt i Tårtgeneralen.

Biotoppen dominerades länge av Marvels Black Panther som just nu enligt Box Office Mojo har passerat över en miljard i internationella biointäkter. I helgen fick den i Sverige se sig slagen av Tårtgeneralen som fortsatt ligga etta sedan dess.

Filip och Fredriks roman Tårtgeneralen från 2009 var länge under produktion med tankar om att Robert Gustafsson först skulle spela huvudrollen. För ungefär ett år sedan hoppade han av och ersattes av Mikael Persbrandt som alltså nu enligt Aftonbladet har tillsammans med sin film legat etta på biotoppen i Sverige sedan helgen.

Tårtgeneralen utspelar sig år 1984 när en Ikea-butik för första gången någonsin stängs. På tv utser Jan Guillou den lilla staden Köping till Sveriges tråkigaste. Hasse P bestämmer sig därför att sätta Köping på kartan igen och baka världens längsta smörgåstårta och därmed hamna i Guinness Rekordbok.

Filmtopps recension till Tårtgeneralen går att hitta här. Faktumet att Filip och Fredriks film hamnat etta på biotoppen är de båda mycket ödmjuka inför.

– Somliga tror nog att vi är ganska kaxiga för att vi sitter och gapar i tv. Det är vi inte. Vi utgår alltid från det värsta, på riktigt. När man testar något nytt är man alltid rädd att bli förnedrad och hånad och när man har jobbat med så mycket proffs så vill man att de ska känna sig stolta över att de varit med i något bra, säger Fredrik Wikingsson till Aftonbladet.

I helgen har Alicia Vikanders Tomb Raider premiär och frågan är om Mikael Persbrandt får se sig petad av ytterligare en svensk. Filmtopps recension på den kommande äventyrsfilmen kan ni läsa här.

Har du sett Tårtgeneralen på bio?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL