EXKLUSIVT: Johan Falk-skaparen planerar fler filmer – efter böckerna

KLART: Då släpps nästa del i Johan Falk

Axel Diedrichs
07 juni 2024 kl. 20:00

"Om knappt 4 månader smäller det"

Det snackas om kommande filmer och Anders Nilsson fortsätter att skriva Johan Falk-böcker. Nästa del släpps i höst och nu har vi fått ett datum.

Vilket år han har haft, Anders Nilsson. I höstas släppte filmskaparen och författaren den 21:a delen i Johan Falk-serien, detta i form av boken Slutet var bara början. Den låter oss följa med titelkaraktären när han återvänder till Göteborg för att tackla ett nytt mystiskt hot. Sen kom Nilsson att släppa den första boken i en helt ny bokserie som heter Spionernas krig.  Den har utvecklats under många års tid parallellt som han arbetat på Falk-filmerna, och är tänkt att få en TV-serie längre fram.

KLART: Då släpps nästa del i Johan Falk
Foto: TV4.

Då släpps nästa Johan Falk-del

Tidigare i veckan släppte filmseriens mest självklara stjärna Jakob Eklund en stor bomb när han avslöjade att en ny film är på väg och att den ska spelas in nästa år. Som om det inte vore nog har vi nu fått veta när nästa Johan Falk-bok kommer att släppas.

I ett inlägg på Instagram skriver Anders Nilsson att del 22 i Falk-sagan, som utgörs av den andra boken, släpps den 30 september. Datumet har tidigare kommit på tal, men nu är det alltså även bekräftat av själva författaren.

– Om knappt 4 månader smäller det, skriver han entusiastiskt och fortsätter:

– Kan man inte vänta så länge, finns den första Falk-boken att läsa eller lyssna på, samt den verklighetsbaserade Spionernas krig, skriver han till sina följare.

KLART: Då släpps nästa del i Johan Falk
Foto: TV4.

Detta händer i Johan Falk-boken "De döda och de levande"

Undrar du vad som kommer att ske i den nya boken, som fått titeln De döda och de levande? Nedan kan du läsa den synopsis som vi sedan en tid tillbaka kunnat ta del av. En hint: Seth Rydell får en extra viktig roll.

Mannen som saknar två fingrar på högerhanden gör sig redo för att starta sin bil och än en gång lämna Göteborg där han under så lång tid både levt och arbetat. Staden där hans familj lever sina liv, utan honom, ovetande om hela sanningen.

Kriminalkommissarie Johan Falk är nämligen död. Officiellt, alltså. Några få känner till att han fortfarande lever, ännu färre att han är tillbaka i Göteborg. En som misstänker det är den gamle gangstern och informatören Seth Rydell.

Och precis då, när Johan just satt nyckeln i tändningslåset och ska vrida om, så kontaktar Seth honom. I fullständig panik. Alla Seths drömmar om att kunna lämna gangsterlivet bakom sig är nu bara ett kliande avtryckarfinger borta från att helt gå upp i rök.

Johan Falk är den ende som kan rädda honom – död eller levande.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt runt Johan Falk.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL