Den nya Johan Falk-boken redan slutsåld: ”Bästa bok de någonsin läst!”

KLART: Då kommer Johan Falk tillbaka – Seth Rydell får viktig roll

Axel Diedrichs
Uppdaterad 27 april 2024 kl. 06:04 | Publicerad 26 april 2024 kl. 20:04

Efter "Slutet var bara början" kommer "De döda och de levande"

Lagom till helgen avslöjar Anders Nilsson när Johan Falk kommer tillbaka med sin nästa bok i serien. I "De döda och de levande" får Seth Rydell en nyckelroll för berättelsen.

Huvudskaparen av den berömda Johan Falk-serien, Anders Nilsson, ger fansen en stor nyhet. Nu har vi fått veta att bokserien kommer tillbaka med sitt nästa kapitel den 30 september. Efter Slutet var bara början kommer De döda och de levande, som inte bara höjer insatserna lite till utan också för vår huvudkaraktär närmare Seth Rydell, som i filmserien spelats av Jens Hultén. Ja, det här bäddar för att bli något storartat för fansen.

KLART: Då kommer Johan Falk tillbaka – Seth Rydell får viktig roll
Bokfabriken.

Detta händer i "De döda och de levande"

I den första boken, som är en fortsättning på filmserien, återvänder Johan Falk "från de döda" efter att ha försvunnit en längre tid. Men skuggor från hans förflutna jagar honom, och snart ställs han mot ett nytt skrämmande hot. I De döda och de levande ska Falk lämna Göteborg igen, innan han kontaktas av en desperat Seth Rydell.

Så här skriver Johan Falks huvudskapare Anders Nilsson om den nya berättelsen i ett inlägg på Instagram:

Mannen som saknar två fingrar på högerhanden gör sig redo för att starta sin bil och än en gång lämna Göteborg där han under så lång tid både levt och arbetat. Staden där hans familj lever sina liv, utan honom, ovetande om hela sanningen.

Kriminalkommissarie Johan Falk är nämligen död. Officiellt, alltså. Några få känner till att han fortfarande lever, ännu färre att han är tillbaka i Göteborg. En som misstänker det är den gamle gangstern och informatören Seth Rydell.

Och precis då, när Johan just satt nyckeln i tändningslåset och ska vrida om, så kontaktar Seth honom. I fullständig panik. Alla Seths drömmar om att kunna lämna gangsterlivet bakom sig är nu bara ett kliande avtryckarfinger borta från att helt gå upp i rök.

Johan Falk är den ende som kan rädda honom – död eller levande.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt runt Johan Falk.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL