Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Jocke och Jonnas fiasko – Newton Nordic havererar

Jocke och Jonnas fiasko – Newton Nordic havererar

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 februari 2022

Nytt bakslag för mediaprofilerna

Det har stormat kring Youtube-och realitystjärnorna Joakim och Jonna Lundells nya bolag Newton Nordic. Nu beslutar Nasdaq att kasta det ut ur börsen.

Tidigare i år underkändes Influenserparet Jocke och Jonna av Skatteverket på 400 000 kronor efter att ha semestrat och shoppat loss, och sedan försökt dra av det på företaget Jocke & Jonna Ab. Nu är de två i klistret på nytt, rapporterar Expressen.

Newton Nordic kastas ut från börsen

Den här gången rör det sig om kamerateknikbolaget Newton Nordic som Jocke och Jonna tog över i höstas tillsammans med deras ekonomiska rådgivare Danjal Kanani och Capital Conquest. Man klev då in med ambitionen att styra om företaget och utveckla en ny plattform som parar ihop varumärken med diverse influensers. Men kort därefter, i december, stoppades handeln med aktien, detta i samband med att Nasdaq, som äger flera europeiska börser, startade en utredning gällande brister i den information Nordic gav ut. 

Nu har Nasdaq tagit beslutet att kasta ut Newton Nordic från börsen. I ett pressmeddelande motiverar Nasdaq deras beslut med följande bedömning: 

– Disciplinnämnden konstaterar att bolaget vid upprepade tillfällen uppvisat en oförmåga att agera i enlighet med Regelverket och kan inte dra någon annan slutsats av detta än att Bolagets ledning saknat erforderlig kompetens och erfarenhet. 

Newton Nordic har närmare sextusen aktieägare och återstår att se ifall bolaget kommer ge det ett försök att notera sig någon annanstans än på Nasdaq. 

MER LÄSNING:

 

NÄSTA ARTIKEL