De tjänar mest på Youtube – hela topplistan

De tjänar mest på Youtube – hela topplistan

Filmtopp
Uppdaterad 19 januari 2022 kl. 20:01 | Publicerad 18 januari 2022 kl. 14:01

Youtubestjärnorna som genererar mest cash

Undrar du vilka som tjänar mest pengar på Youtube? Här är den internationella topplistan med storheter som Jake Paul, Markiplier och MrBeast.

Affärstidningen Forbes Magazine har grävt i de största stjärnorna på Youtube och tagit reda på vad de tjänade på sina kanaler och varumärken under 2021. För dig som ofta ställer dig frågan "hur tjänar man pengar på Youtube?" så får du här en tydligare bild av vad du behöver göra...

De tjänar mest på Youtube:

10. Preston Arsement 

Inte helt olikt flera av världens största Youtubers ägnar sig 27-årige Preston Arsement sig åt att göra extrema videor. Det kan röra sig om allt från att spendera dygnet inuti en godismaskin till att åka ett privatjet värt 30 miljoner dollar, som du kan se i spelaren ovan. Under 2021 drog hans filmer in runt 16 miljoner dollar. 

9. Logan Paul

Den stora boxaren Logan Paul är också brorsan till en av världens mest berömda MMA-fighters, Jake Paul, och ägnar sig åt göra galna vloggar i Hollywood. Förutom att äventyra utomhus så lägger han mycket pengar på Pokémonkort. Orimligt mycket pengar. Men å andra sidan omsatte han förra året över 18 miljoner dollar. Logan Paul driver även sitt egna klädmärke och sin egen podcast: Impaulsive.

8. Dude Perfect

Galna videor, galna tricks. Så beskriver man bäst innehållet på Youtube-kanalen Dude Perfect som drivs av fem polare som älskar att ha kul samtidigt som de pushar gränser. De är inte bara drivna på sociala medier, utan ägnar sig också åt att turnera världen runt och trycka fotoböcker. Omsättningen under 2021? Hela 20 miljoner dollar.

7. Ryan Kaji

Den amerikanske grabben Ryan Kaji började aktivera sig på Youtube redan som fyraåring, då genom att utvärdera leksaker. Idag är han tio år gammal och en av de som tjänar mest på sin kanal Ryan's World. Förutom lekfulla vloggar håller han också i roliga lektioner om allt möjligt andra barn kan finna spännande. Hans kanal har närmare 50 miljarder visningar och omsatte förra året 27 miljoner dollar.

6. Nastya

Den sjuåriga ryssen Anastasia Radzinskaya, som kallas för "Nastya", har under sin korta tid på Jorden fått ett imperium på Youtube med flera kanaler. På hennes huvudsakliga kanal Like Nastya Show som har över 40 miljoner prenumeranter vloggar hon tillsammans med sin pappa om allt möjligt som händer i ett barns liv. Samt de extravaganta äventyr hon får ta del om, bland annat flådigt resande till Los Angeles. Förra året omsatte Nastyas kanaler 28 miljoner dollar, vilket innebär att hon är yngst bland de som tjänar mest på Youtube.

De tjänar mest på Youtube – topp 5:

5. Unspeakable

Precis som "Nastya" har Nathan Johnson Graham på kort tid blivit en bjässe på Youtube. Han väljer dock en strategi som påminner om Dude Perfects. Tillsammans med sina vänner gör han helhjärtade pranks, galna utmaningar (se exempelklippet ovan) och kör runt i spännande bilar. Dessutom älskar han spelet Minecraft som han gärna tjatar om. Grahams kanal Unspeakable drog under 2021 in snäppet mer än Nastyas: 28,5 miljoner dollar. 

4. Rhett and Link

70-talisterna James McLaughlin och Charles Lincoln "Link" Neal gör deras yttersta för att hålla sig unga i sinnet. Deras kanal Rhett and Link tillhör Youtubes allra mest framgångsrika. Förutom att skapa ett brett innehåll med allt från deras egna skräckfilmer till roliga prankvideor, driver de även deras egna dagliga program Good Mythical Morning där de på ett kul sätt kastar sken på nya märkliga trender och aktuella händelser i världen. Youtube-duon tjänade förra året miljoner dollar på sina kanaler. 

3. Markiplier

Den varierande youtubern och tillika mångsysslaren Mark Fischbach föddes på Hawaii och är en av de tre som tjänar mest på Youtube i världen. Han dedikerar sin högst framgångsrika kanal Markiplier åt gaming-videor, roliga sketcher och animationer, övrig underhållning och välgörenhet. Fischbach sägs vara en av de som säljer allra bäst vad gäller egengjord merch.

Sedan några år tillbaka jobbar han på att få sin thriller-berättelse The Edge of Sleep, som han gjort i både podd-och animationsformat, att köpas upp av en stor streamingtjänst. Vi får se hur det blir med den saken. Oavsett gör han det nog inte för pengarna. 2021 drog han in 38 miljoner dollar. 

2. Jake Paul

Den youtuber som drar in näst mest pengar i världen just nu är Logan Pauls broder Jake Paul, som är världsberömd boxare och artist. På hans kanal hittar du framför allt en hel del boxningsklipp som flera av dem är producerade tillsammans TV-bolaget Showtime, samt dyra musikvideor. Så hur mycket drog den här liraren in förra året? Hisnande 45 miljoner dollar. 

1. MrBeast

Jake Paul och gängets kanaler i all ära, men den kanalen på Youtube som genererar mest pengar idag är utan konkurrens MrBeast som har 88,5 miljoner prenumeranter. Upphovspersonen Jimmy Donaldson började redan som 13-åring och har sedan dess byggt sitt imperium med lekfulla videor som blivit enormt populära. Oftast handlar de om bisarra tävlingar där deltagare hämtade ur det blå får chansen att vinna stora summor pengar. I hans mest påkostade video $456,000 Squid Game In Real Life!, som gick på närmare 3,5 miljoner dollar att producera, tävlade 456 främlingar om att vinna just 456 000 dollar. 

Under 2021 ska Jimmy "MrBeast" Donaldson ha mjölkat nätet på 475 miljoner kronor på sina videor, det mesta någon dragit in på ett år. Men det är känt att han knappt går plus på sin kanal. Vinsterna går direkt till kanalen för att kunna producera bättre videor och välgörenhet. Genom åren har frågan vuxit allt mer om varför ger bort så mycket pengar. Det enkla svaret brukar vara för att det ger honom glädje. 

Där har du sammanställningen – de tjänar mest på Youtube. 

Filmtopps Youtube

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL