Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Jocke & Jonna – problem med skatten och bolaget

Jocke & Jonna – problem med skatten och bolaget

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 januari 2022

Underkänns av Skatteverket på 400 000 kronor

Det stormar kring Joakim och Jonna Lundell som ska ha försökt dra en mängd utgifter för privata ändamål på deras företag.

Enligt Aftonbladet har Youtube-paret Joakim och Jonna Lundell, som är aktuella med Lundellhuset säsong 4 på discovery+, semestrat och shoppat loss rejält, och sedan försökt dra av det på företaget Jocke & Jonna Ab som de äger tillsammans med Danjal Kanani. Detta godkänner inte Skatteverket. Bland annat bedömer de deras resa till Kreta med familj och vänner som nöje snarare än arbete. På resan inkluderades kostnader för hyrbil och utflykt på piratbåt. För inkomståren 2019 och 2020 ska det röra sig om drygt 400 000 kronor som använts felaktigt.

Parets försvarsinställning är att sådant de handlar på sig används i deras videor på nätet, som de menar är deras arbete och främsta inkomst. Framför allt menar de att deras klädinköp ska ha varit viktig rekvisita. Bland annat kan man läsa följande i deras redovisning till Skatteverket: 

– Gränsdragningen mellan vad som utgör den enskildes privata levnadsomkostnader och vad som utgör bolagets förvärvade rekvisita i den produktion som dokumenterar den enskildes liv, är av naturliga skäl inte enkel att göra för en utomstående betraktare.

Storm kring lyxbilarna

I samma linje som paret Lundell är i blåsväder över utlägg på deras utomlandsresor, stormar det kring dem på hemmaplan. Det rör sig om lyxbilar de äger på företaget, däribland en Lamorghini, som Skatteverket menar att de använt utanför deras arbete. Även gällande detta hävdar Lundellparet bestämt motsatsen. 

MER LÄSNING:

 

NÄSTA ARTIKEL