Ny bok öppnar för Hunger Games 5

Jennifer Lawrence lämnar Bad Blood – på grund av Amanda Seyfried

Uppdaterad kl. 17:14 | Publicerad 06 november 2022 kl. 14:00

Gör istället film som produceras av Martin Scorsese

Jennifer Lawrence skulle ha spelat i Big Short-regissören Adam McKays nya film "Bad Blood", men uppges nu lämna projektet efter att ha sett Amanda Seyfrieds porträtt av samma person. Istället tar Lawrence sig an ett drama som Martin Scorsese är med och producerar.

Det var känt att den Oscarsbelönade skådespelaren Jennifer Lawrence skulle haft en roll i nya filmen Bad Blood av Adam McKay, som hon nyligen arbetat tillsammans med på Netflix-filmen Don't Look Up. Lawrence skulle ha spelat Theranos VD, entreprenören och bedragaren Elizabeth Holmes, men nu rapporterar flera amerikanska medier att avsäger sig jobbet, detta efter att ha sett Amanda Seyfrieds Emmybelönade porträtt av henne i serien The Dropout.

Kommande dramat Bad Blood är en biografi om Elizabeth Holmes och när hon skapade ett bioteknologiskt företag som värderades till flera miljarder och som gjorde henne världsberömd. Men när myndigheterna började titta närmare på företaget gjorde de omskakande upptäckter som i resulterade i att Holmes blev påkommen med enormt bedrägeri.

Jennifer Lawrence skulle ha spelat huvudrollen Holmes men beskriver Amanda Seyfrieds porträtt av henne i serien The Dropout Disney+ som så pass fantastiskt att det inte behöver göras igen. Uppgifterna om att Lawrence överger filmen väntar fortfarande på att bli helt bekräftade.

The Dropout är en ny serie på Disney+
Amanda Seyfried som Elizabeth Holmes. Foto: Disney+.

Ska göra "Die, My Love" med Martin Scorsese

Nej, Jennifer Lawrence verkar inte längre göra Bad Blood. Däremot tar hon sig an filmen Die, My Love och ingen mindre än Martin Scorsese kommer att finnas med som producent, berättar The New York Times.

Die, My Love utspelar sig i en liten by på den franska landsbygden, där det bor en kvinna som kämpar med sina inre demoner. Hon dras med stark känsla av utanförskap och vill bilda familj, samtidigt som hon känner sig kvävd. Det leder till stora bekymmer och ett irrationellt beteende som får stora konsekvenser. Den kommande filmen bygger på boken av Ariana Harwic med samma namn.

I fredags hade Jennifer Lawrence nya film "Causeway" premiär på Apple TV+. Du läser Filmtopps recension här.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL