Emilia Clarke

Emilia Clarke spelar Oscar Wildes fru i kommande film

03 november 2022 kl. 13:11

Emilia Clarke i ny storfilm

Emilia Clark ansluter sig till filmen "An Ideal Wife", där hon kommer spela huvudrollen som Oscar Wildes fru. Den kommande storfilmen blir Clarkes största projekt sedan 2019.

Game of Thrones-stjärnan Emilia Clarke har fått en roll i filmen An Ideal Wife där hon kommer spela Oscar Wildes fru, Constance Lloyd. Wilde är den kända Irländska författaren, mest uppmärksammad för verk som Dorian Grays porträtt och Mister Ernest.

Filmen kommer handla om Wildes och Lloyds äktenskap, som minst sagt ska ha varit som en berg och dalbana, och med tiden ledde till att Wilde insåg att han var homosexuell. Filmen ska enligt Deadline kretsa till stor del om Lloyds sexuella uppvaknande efter att hon fick veta att Wilde var homosexuell. 

Lloyd dog 1898, endast 40 år gammal, under tiden som hon levde i exil i Genoa Italien med sina två söner. De hade då lämnat London och bytt namn för att distansera sig från Wilde på grund av synen på homosexualitet.

Clarke har inte medverkat i någon produktion sedan 2019, då hon gjorde julfilmen Last Christmas. Det var även 2019 som Game of Thrones avrundade sin åttonde och sista säsong.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL