Thomas Vinterbergs serie spelas in i Lidköping. Foto: Ulrika Grönérus/Film i Väst.

Inspelningen av Thomas Vinterbergs dramaserie är i full gång

Filmtopp
07 december 2022 kl. 18:12

Oscarsvinnaren spelar in i Lidköping

Produktionen av Thomas Vinterbergs första dramaserie är i full gång, med Lidköping som inspelningsplats, meddelar Film i Väst.

Den danske regissören Thomas Vinterberg ligger bakom filmer som En runda till (2020), Oscarsvinnaren i kategorin för Bästa internationella långfilm – en film som dessutom förärade honom med en nominering i kategorin för Bästa regi.

Genom sin karriär har Vinterberg enbart gjort filmer, men håller just nu på med sin första dramaserie, som går under titeln A Family Like Ours (Familier som vores). Det är en serie som beskrivs i ett pressmeddelande som en stor familjesaga om uppbrott och avsked, men även hopp och nystarter.

I den stjärnspäckade rollbesättningen hittar vi välkända namn som Asta August, David Dencik och Thomas Bo Larsen. Huvudrollerna kommer spelas av 19-åriga Amaryllis April August (dotter till Bille August), som gör skådespelardebut, och 21-årige Albert Rudbeck Lindhardt.

Dramaserien har planerad premiär TV4 och C More först under 2024, men Film i Väst kan du meddela att inspelningen har pågått för fullt i Lidköping den senaste tiden. Serien ska dock utspela sig i Danmark under sommaren.

A Family Like Ours produceras av Zentropa i samproduktion med Zentropa Sweden och Film i Väst m.fl.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL