Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hur går det egentligen med Sherlock Holmes 3?

Hur går det egentligen med Sherlock Holmes 3?

Oscar Pettersson | Nyhet
04 april 2022
Oscar Pettersson | Nyhet
04 april 2022

Aktuell med nya storfilmer, men Sherlockfansen får vänta

Skådespelaren Robert Downey Jr. fyller 57 år i dag och elva år har gått sedan “Sherlock Holmes: A Game of Shadows” hade premiär. Men den tredje filmen i serien, som lovades att komma ut i slutet av 2020, befinner sig fortfarande i förproduktion.

Robert Downey Jr. & Jude Law. Foto: Warner Bros.
Robert Downey Jr. & Jude Law. Foto: Warner Bros.

Sherlock Holmes har tolkats flertalet gånger sedan Arthur Conan Doyle skrev En studie i rött (1887), men förknippas ofta i dag med Robert Downeys porträtterande av den ikoniska karaktären på bioduken. Tillsammans med Dr. Watson (Jude Law) löser de uppseendeväckande brott på intressanta och underhållande sätt.

Enligt Digitalspy tog Dexter Fletcher (Venom) över regissörrollen efter Guy Ritchie för Sherlock Holmes 3 redan 2019, men när covid satte sina gränser sköts produktionen upp och har ännu inte kunnat påbörjas igen. Tittar vi på IMDb står det att filmen fortfarande befinner sig i förproduktion och inte ens dess handling kan presenteras än.

Spelar mot Gustaf Skarsgård

Downey Jr. är i stället aktuell med inspelningen av Christopher Nolans Oppenheimer och Fletcher menar att Downey bland annat vill göra klart den innan han ger sig på Sherlock Holmes igen. Här kan du läsa vidare om Oppenheimer där även Gustaf Skarsgård finns med i rollbesättningen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL