Hollywoods kamp mot AI fortsätter – Jon Stewart och Billie Eilish kritiserar

Hollywoods kamp mot AI fortsätter – Jon Stewart och Billie Eilish kritiserar

Ivar Sandberg
03 april 2024 kl. 12:04

Stora namn slåss mot maskinerna

Trots kritiken fortsätter AI att användas inom nöjesindustrin. Flera stora namn omkring Hollywood talar ut om det.

AI är ett fortsatt växande diskussionsämne inom nöjesindustrin, med fokus på hur bra det egentligen är. Bara de senaste dagarna har flera konflikter mellan kreativa arbetare och företagen de jobbar för gjort frågan om AI mer aktuell. 

CNN rapporterar om hur ett flertal större namn från musikindustrin, totalt över 200 artister, har talat ut om hur AI är skadligt. Bland de 200 ingår Billie Eilish, Jon Bon Jovi, Katy Perry, och många fler. Det har skrivit ett öppet brev som riktas mot techföretag och musikplattformar. I brevet uppmanar de dem att sluta använda AI.

Det poängteras att AI kan vara väldigt bra verktyg men att det ansvarslösa sättet som det används på, inte är acceptabelt. 

Hollywoods kamp mot AI fortsätter – Jon Stewart och Billie Eilish kritiserar
Foto: Apple TV+

Apple tystar tal om AI – Jon Stewart avslöjar

Independent rapporterar i sin tur om hur Apple försökte tysta tv-värden Jon Stewart och stoppade honom från att prata om AI på hans Apple TV+ serie The Problem with Jon Stewart (2021–2023).

Jon Stewart är en välkänd stand-up-komiker som nu hostar The Daily Show (1996–pågående). Han berättar om hur Apple inte ens tillät honom att göra mindre skämt om AI när han arbetade för dem.

Han ville ha med Lina KhanThe Problem with Jon Stewart, vilket blev nekat. Lina Khan är väldigt öppen i sin opposition till gigantiska företag som Apple och Amazon, dessutom är hon öppen om sin negativa inställning angående AI. Stewart menar att Apple rent ut sagt ”snälla, ha inte med henne”, när han pitchade det.

George Carlins dotter stämde – och vann

Dottern till den bortgångna komikern George Carlin stämde YouTube-kanalen Dudesy efter att de laddade upp en video online där de använder AI för att replikera Carlins röst, rapporterar Variety. Videon heter George Carlin: I’m Glad I’m Dead, och är en timme lång video som försöker återskapa Carlins tidigare älskade stand-up-specialer. Den har ett flertal AI-genererade bilder i bakgrunden och stand-upen pratar om ämnen inom modern politik.

Efter de blev stämda tog Dudesy ner videon och alla referenser till Carlin på deras sociala medier. Det beslutades att Dudesy inte längre ska ha rätten att lägga upp videon online. Det är inte

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt angående AI.

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL