Höjdpunkter och tips – 7 filmer och serier att se i helgen

Höjdpunkter och tips – 7 filmer och serier att se i helgen

Emil Oscar Rasmussen
29 december 2023 kl. 16:12

Filmtopp tipsar – veckans hetaste nya filmer och serier

Filmtopp tipsar om de hetaste nya filmerna och serierna som haft premiär under veckans gång – så att du snabbt och enkelt ska kunna hitta något nytt att streama i helgen.

Tips: 7 nya filmer och serier att streama i helgen

Höjdpunkter och tips – 7 filmer och serier att se i helgen
Foto: TV4.

Sanningen (säsong 1) – TV4 Play

Genre: Drama, Thriller
Filmtopps betyg: 3 av 5

Sanningen är ett nytt kriminaldrama på TV4 Play med Sofia Helin och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. I handlingarnas centrum hittar vi Iris (Helin) som nytillträdd chef för kalla fall-gruppen i Malmö, dit hon flyttat från Stockholm.

Ett sista race (2023) – Höjdpunkter och tips – 7 filmer och serier att se i helgen
Foto: SF Studios.

Ett sista race – bio

Genre: Action, Komedi, Familj
Filmtopps betyg: 3 av 5

Den svenska filmsatsningen Ett sista race med David Hellenius och Malin Åkerman må ha sågats av många kritiker, men hos publiken tycks den gå hem. Filmens premiär är en av de största för en svensk film på flera år och den tycks onekligen vara värd att se i grupp i biosalongerna. Ett sista race handlar om en streetracing-legendar som ger sig ut på vägarna tillsammans med sin exfru för att stoppa deras dotter från att ta klivet in i världen han själv försöker lämna bakom sig.

Hammarskjöld (2023)
Foto: Nordisk Film.

Hammarskjöld – bio

Genre: Drama
Filmtopps betyg: 3 av 5

Den stora biokonkurrenten till Ett sista race är Hammarskjöld med Mikael Persbrandt i titelrollen. Föredrar du ett politiskt drama om Dag Hammarskjöld före familjekomedi så är det Hammarskjöld du bör välja. Filmen följer den tidigare generalsekreteraren för FN när han bara har ett år kvar på sin post och åker till Kongo för att mäkla fred.

Höjdpunkter och tips – 7 filmer och serier att se i helgen – I Am Ruth
Foto: SVT Play.

I Am... (säsong 3, avsnitt 1) – SVT Play

Genre: Drama
Filmtopps betyg: 4 av 5

I det långfilmslånga första avsnittet av serien I Am... som går under titeln "I Am Ruth", får vi följa mamman Ruth som har det kämpigt med sin tonårsdotter. Dottern blir allt mer tillbakadragen på grund av pressen som sociala medier sätter på hennes liv. Rollen som Ruth spelas av Kate Winslet och rollen som hennes dotter spelas av hennes dotter i verkliga livet, Mia Threapleton.

Tack och förlåt (2023) – Höjdpunkter och tips – 7 filmer och serier att se i helgen
Foto: Netflix.

Tack och förlåt – Netflix

Genre: Drama
Filmtopps betyg: 4 av 5

Lisa Aschan-regisserade Tack och förlåt är ett drama om en höggravid mamma som plötsligt finner sig mer eller mindre övergiven efter att hennes partner går bort i sömnen. Men hjälp kommer från oväntat håll i form av hennes äldre syster, som hon har begränsad kontakt med. Frågan är bara om deras relation är stark nog för att klara av den kritiska situationen.

Pokémon portvakt (säsong 1) – Höjdpunkter och tips – 7 filmer och serier att se i helgen
Foto: Netflix.

Pokémon portvakt – Netflix

Genre: Animation, Äventyr, Komedi
Filmtopps betyg: 5 av 5

Är du ute efter någonting riktigt mysigt är det bara att kasta sig över nya Pokémon portvakt. En stop-motion-animerad serie som utspelar sig på en Pokémon-resort, där nyanställda Haru för vad hon kan för att finna harmoni.

LOL: Skrattar bäst som skrattar sist (säsong 2)
Foto: Prime Video.

LOL: Skrattar bäst som skrattar sist – Prime Video

Genre: Reality, Humor
Filmtopps betyg: Ej betygsatt

Vi har givetvis även ett tips för dig som uppskattar reality. Det i form av den nya säsongen av LOL: Skrattar bäst som skrattar sist, där humorprofilerna Henrik Dorsin, Johan Ulveson, David Batra, Pia Johansson, Maria Lundqvist, Keyyo, Anis Don Demina, Per Fritzell, Petra Mede och Hampus Nessvold ska försöka få varandra att skratta – utan att själva dra på smilbanden.

Fler tips på veckans filmer och serier att se i helgen:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL