BESKEDET: Nya Sagan om Ringen-filmen tar in ikoniska karaktärer

HINTEN: Nya Sagan om Ringen-filmen tar in ikoniska karaktärer

Axel Diedrichs
29 juni 2024 kl. 10:24

Andy Serkis ger fansen hinten de vill ha

Den kommande Sagan om Ringen-filmen om Gollum ser ut att plocka in karaktärer fansen känner till mycket väl. Regissören Andy Serkis har gett oss en hint.

Den 9 maj nåddes vi av nyheten om att Peter Jackson kommer tillbaka för att producera två nya Sagan om Ringen-filmer, som ska skrivas av originaltrilogins författare Fran Walsh och Philippa Boyens. Fokus (på åtminstone den första filmen) ska ligga på Gollum som återigen ska spelas av Andy Serkis. Förutom att göra huvudrollen kommer han även att regissera. 

HINTEN: Nya Sagan om Ringen-filmen tar in ikoniska karaktärer
Foto: New Line Cinema.

Andy Serkis hint: nya Sagan om Ringen-filmen tar in ikoniska karaktärer

Detaljerna har varit få runt den första filmen som har arbetstiteln The Hunt for Gollum, men nu har Andy Serkis gett oss ett par ledtrådar. Likaså avslöjar han att vi kan få komma att se karaktärer vi känner igen från den legendariska trilogin, som gavs ut mellan 2001-2003.

– Det är så tidigt, det skulle vara orättvist att binda sig till något just nu. Men jag kan säga att det kommer att bli en djupdykning där vi undersöker Gollums karaktär. Det kan finnas karaktärer som vi känner igen som kanske kommer tillbaka. Jag tänker inte säga vilka, säger Andy Serkis till Popverse.

Om man säger en sådan sak, utan att ens få frågan direkt ställd till sig, så kan vi lugnt utgå från att så blir fallet. Frågan är bara vilka karaktärer som kan tänkas figurera i berättelsen? När följet korsar väg med honom är Gollum omkring sexhundra år gammal. Andra karaktärer som har levt under hela den tiden är trollkarlen Gandalf och alverna Galadriel, Elrond och Legolas. Beroende på hur tätt inpå Sagan om Ringen-trilogin filmen kommer kan vi få se Aragron då han är 87 år gammal vid den tiden.

– Utmaningen blir att berätta en fantastisk historia, och vi är precis i början av den processen. Vi är just på väg att börja skriva den. Allt ligger framför oss och det är spännande. En smula skrämmande, säger Andy Serkis.

HINTEN: Nya Sagan om Ringen-filmen tar in ikoniska karaktärer
Foto: Warner Bros.

Viggo Mortensen, Ian McKellen och Orlando Bloom öppna för att återvända

Vid flera olika tillfällen genom åren har skådespelarna från trilogin sagt att de gärna återvänder till Sagan om Ringen-universumet. Dels har vi Viggo Mortensen, 65, som spelar Aragorn men också Gandalf-stjärnan Ian McKellen som hunnit fylla 85 år. Vidare har Orlando Bloom (Legolas) att han mer än gärna skulle spela in nya filmer för en minimal lön om det vore så. 

Arbetet pågår för fullt på "The Hunt for Gollum" som har premiär på bio någon gång 2026. Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL