Ian McKellen öppen för att återvända som Gandalf – på ett villkor

Ian McKellen öppen för att återvända som Gandalf – på ett villkor

Emil Oscar Rasmussen
10 juni 2024 kl. 10:00

Gandalf-skådespelarens logiska krav för att axla rollen igen

Sir Ian McKellen har hunnit bli 85 år, men det har inte stoppat honom från att fortsätta arbeta. När det snart är dags för nya Peter Jackson-producerade "Sagan om ringen"-filmer är han dessutom öppen för att återvända till rollen som Gandalf – om han fortfarande lever.

I maj stod det klart att Peter Jackson kommer att producera två helt nya Sagan om ringen-filmer. Den första av dem är The Hunt for Gollum, där Andy Serkis kommer att stå som både regissör och reprisera rollen som Gollum. Fran Walsh och Philippa Boysen, som skrev den ursprungliga trilogin tillsammans med Jackson, kommer att stå för manuset.

Mycket mer än så vet vi i dagsläget inte om den kommande satsningen, men en som ryktas vara på väg tillbaka i den ikoniska rollen som Gandalf är den nyblivne 85-åringen Ian McKellen.

Så ska Sagan om Ringen-stjärnorna rädda Tolkiens hem
Foto: SF Studios.

Ian McKellen är redo att återvända till Midgård – om han lever

Ian McKellen är just nu aktuell med pjäsen Player Kings i London. För rollen har han låtit skägget växa – det är inte Gandalf-långt än, men han börjar påminna mer och mer om sin kändaste roll.

Med tanke på den senaste tidens Sagan om ringen-nyheter och McKellens trollkarlslånga skägg, är det inte förvånande att ett stort fokus riktades mot just hans roll som Gandalf, när The Times nyligen intervjuade stjärnan.

McKellen är själv medveten om att det cirkulerar rykten om att han ska återvända till Midgård i The Hunt for Gollum, men han betonar att det inte finns någon konkret på bordet ännu.

– Det finns inget manus, det finns inget erbjudande, det finns ingen plan, säger McKellen till The Times.

Skulle någon konkret materialisera sig för McKellens del säger han att han hade varit öppen för att ta sig an rollen igen, men det finns en hake. På frågan om han skulle vara intresserad av att spela Gandalf igen svarar han:

– Om jag lever.

"The Hunt for Gollum" har planerad premiär 2026. Vi håller tummarna för att Ian McKellen då finns med i filmen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL