Helgens bästa TV – Filmtopp tipsar om höjdpunkterna

Helgens bästa TV – Filmtopp tipsar om höjdpunkterna

Axel Diedrichs
11 maj 2024 kl. 08:05

De hetaste sändningarna under lördag och söndag

Filmtopp samlar helgens bästa TV för dig som inte vill missa de stora höjdpunkterna som sänds på idag, lördag, och imorgon, söndag.

Helgens bästa TV – Filmtopp tipsar om höjdpunkterna
Foto: Viaplay.

Ishockey-VM 2024

Efter förra årets besvikelse, då Sverige föll mot Lettland i kvartsfinalen, är Tre Kronor ute efter att ta revansch. I år är det Tjeckien som står som värd för hockey-VM och tar över rodret från Finland, som arrangerade turneringen senast. Matcherna kommer att äga rum i städerna Prag och Ostrava. 

Ett par dagar efter den första matchen som var mot USA, fortsätter Sveriges jakt mot VM-guld i en kamp med Polen. Matchen sänds söndag klockan 20.20 på TV6 och Viaplay. Vill du se andra matcher än Sveriges, så rullar flera av dem i helgen på samma kanaler.

Här hittar du fler datum och tider för ishockey-VM 2024.

Helgens bästa TV – Filmtopp tipsar om höjdpunkterna
Foto: SVT.

Eurovision 

Snart ska världens största musiktävling avgöras på nytt. Den här gången hålls eventet i Malmö, och Sverige ställer upp med duon Marcus & Martinus som ska framföra låten Unforgettable. Favoriter att vinna är däremot Kroatiens bidrag Rim Tim Tagi Dim med Baby Lasagna, och tätt efter dem hittar vi Israels bidrag på oddslistan. Marcus & Martinus hittar vi betydligt längre ned på listan, utan något som helst favoritskap. Men oavsett vad experterna säger, så återstår det att se hur det kommer gå för Sverige och de andra nationerna. 

Finalen i "Eurovision Song Contest" 2024 sänds lördag klockan 20:00 på SVT1.

Helgens bästa TV – Filmtopp tipsar om höjdpunkterna
Foto: TV4.

Robinson

Vårens säsong av TV4:s mest älskade tävlingsprogram Robinson börjar närma sig sin final. Sammanslagningen har varit och Gränslandet stänger, så nu faller deltagarna som flugor ur tävlingen. I helgens avsnitt är det dags för ett viktigt öråd för att hålla sig kvar, och innan dess en om möjligt ännu viktigare utslagskamp där någons dröm om att vinna Robinson går förlorad.

"Robinson" sänds söndag klockan 21:00 på TV4. Den som vill se sidoprogrammet "Gränslandet" kan göra det innan, klockan 20:00.

Foto: Janne Danielsson / SVT.

Detektiverna

När Bäst i test blev för dyrt och formatet såldes till konkurrenterna på TV4 skred SVT genast till verket för att ta fram ett nytt lekprogram i liknande anda. Resultatet är det kändistäta programmet Detektiverna som varje avsnitt har en ny spelledare, som delegerar ut kluriga uppdrag åt deltagarna. Den här veckan är det Kristina ”Keyyo” Petrushina som leder showen. 

"Detektiverna" sänds söndag klockan 20:00 på SVT1.

"Beck – Kartellen". Foto: TV4.

Beck – Kartellen

I helgen fortsätter TV4 att sända den populära Beck-serien som tycks vara outsinlig källa till underhållning för de svenskarna tittarna. Den här helgen visar de en av de tidigare filmerna med Peter Haber, nämligen Kartellen. I den hittas ägaren av en grekisk restaurang hittas mördad på sin arbetsplats, och hans kropp har gått igenom ordentligt med tortyr. Kommissarie Martin Beck börjar snart misstänka att gärningsmännen är en hänsynslös liga som figurerar i restaurangvärlden.

"Beck – Kartellen" sänds söndag klockan 22:15 på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL