Oddsen stiger för Israel i Eurovision – experter ser dem som vinnare

Oddsen drastiskt bättre för Israel i Eurovision – experter ser dem som vinnare

  • SVT Play
Axel Diedrichs
10 maj 2024 kl. 11:05

Efter framträdandet i Eurovision-semin stiger förväntningarna på Israel som håller på att bli oddsets favoriter.

Nu pågår världens största musiktävling för fullt i Malmö där den hålls efter att Loreen kammat hem den senaste vinsten med låten Tattoo. Många är nu förväntansfulla inför lördagen där allting ska avgöras. Men samtidigt som det ska pågå ett underhållande event har årets upplaga av Eurovision varit en stormig sådan där det finns ett starkt politiskt fokus. Många har ställt sig kritiska till att EBU förbjuder flaggor från andra länder än de som tävlar, och att de samtidigt – med Gazakriget i åtanke – låter Israel vara med och tävla. 

Oddsen stiger för Israel i Eurovision – experter ser dem som vinnare
Foto: EBU.

Israel närmar sig favoritskap i Eurovision 2024

Med det fokus och den negativa prägel omger Israel hade man inte förväntat sig att de skulle gå särskilt bra i tävlingen, detta oavsett hur bra bidraget Hurriance som framförs av Eden Golan än må vara. Men som det nu ser ut klättrar landet avsevärt på oddsens mätningar. Från att ha legat på en nionde plats befinner de sig bara dagen innan tävlingen ska avgöras på en andra plats. I och med den höga placeringen finns det många favoriter som tror att de kan vinna Eurovision 2024.

Med andra platsen har Israel i skrivande stund 16% chans att vinna tävlingen, vilket är bra mycket bättre än Sveriges chanser med Marcus & Martinus. Det land med allra störst favoritskap är dock Kroatien som ställer upp med låten Rim Tim Tagi Dim som framförs av Baby Lasagna.

Här kan du se Israels senaste framträdande, som var i semifinalen av Eurovision:

I morgon klockan 20:00 inleds sändningen av Eurovision-finalen med sin förfest, som visas på SVT1 och SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL