Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Warner Bros stäms efter The Matrix Resurrections

Warner Bros stäms efter The Matrix Resurrections

  • HBO
Jonathan Smeds | Nyhet
08 februari 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
08 februari 2022

Anklagas för kontraktsbrott

Village Roadshow Entertainment Group valde i går att stämma Warner Bros. Detta eftersom de inte är nöjda över att filmen släpptes samtidigt på bio och HBO Max.

De två företagen producerade The Matrix Resurrections tillsammans, men det var Warner Bros som stod för filmens lansering. På den amerikanska marknaden valde de att släppa filmen direkt till streaming samtidigt som biopremiären. Village Roadshow hävdar att detta resulterade i filmens relativt låga intäkter, som just nu ligger på ca 155,5 miljoner dollar.

The Hollywood Reporter har publicerat uttalanden från båda parterna. Beslutet att tidigarelägga filmens releasedatum och släppa den på streamingtjänsten anser Village Roadshow endast var för att få in fler prenumeranter till HBO Max. Dessutom anklagar de Warner Bros för att vara fullt medvetna om de ekonomiska konsekvenserna detta skulle innebära.

Warner Bros hävdar i sin tur att de redan gjort upp med Village Roadshow, och att de inte gjort något fel. Fallet liknar det Scarlett Johansson drev mot Disney+, när hon menade att Disney brutit mot deras kontrakt i samband med att Black Widow släpptes på både bio och streamingtjänsten samtidigt. 

LÄS MER:

NÄSTA ARTIKEL