Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Scarlett Johansson - Marvel

Scarlett Johansson och Disney når överenskommelse

Manfred Gradin | Nyhet
01 oktober 2021
Manfred Gradin | Nyhet
01 oktober 2021

Såhär avslutar de sitt PR-krig

Skådespelerskan Scarlett Johansson stämde Disney för att de släppte "Black Widow" på Disney+ samtidigt som bio, vilket rånade hennes på bonusar hon annars kunde ha fått. Efter en utdragen PR-kamp mellan de två parterna har de nu kommit överens.

I slutet av juli försökte Scarlett Johansson stämma Disney eftersom Black Widow inte fått den exklusiva biopremiär som hon blivit lovad när hon skrev sitt kontrakt för filmen. Eftersom Johansson blivit lovad bonusar beroende på filmens framgång på biograferna kände hon att detta berövade en stor del av hennes eventuella ersättning för filmen.

Läs Först: Sammanfattning av vad som hänt | Disney vs Scarlett Johansson

Nu har dock de båda parterna kommit överens och löst problemet. Efter en lång och utdragen PR duell har de två sidorna lyckats se förbi sina olikheter, rapporterar The Hollywood Reporter.

The Avengers Foto: Marvel Studios
The Avengers Foto: Marvel Studios

– Jag är glad att ha löst våra olikheter med Disney, jag är otroligt stolt över de arbete vi gjort tillsammans genom åren och har tyckt om min kreativa relation med gruppen. Jag ser fram emot att fortsätta vårat samarbete under de kommande åren, säger Scarlett Johansson.

– Jag är väldigt nöjd att vi har lyckats komma till en ömsesidig överenskommelse med Scarlett Johansson angående Black Widow, sade Disney Studios ordförande Alan Bergman om situationen. Hon fortsätter: – Vi uppskattar hennes bidrag till Marvels Cinematiska universum och ser fram emot att jobba tillsammans på ett antal kommande projekt, inkluderat Disneys Tower of Terror. 

För tillfället verkar alla problem lösta, dock sägs Johanssons gärningar ha inspirerat många andra skådespelare att fundera på liknande åtgärder. Ingen har än gått så långt som Johansson och stämt Disney.

Black Widow och många andra filmer som Johansson och Disney gjort tillsammans finns att se på Disney+

NÄSTA ARTIKEL