Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
House of the Dragon

Tittarsiffrorna för House of the Dragon börjar titta uppåt igen

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 september 2022

Skifte av skådespelare tycks ha gjort susen

Efter ett dyk med det tredje avsnittet börjar House of the Dragon nu kommer tillbaka på banan igen vad gäller seriens tittarsiffror.

Tidigare kunde vi rapportera att det tredje avsnittet fick House of the Dragons publikintresse att dala kraftigt. Nu, ytterligare tre avsnitt senare, verkar det som att trenden är på väg att vända för HBO:s serie. 

Variety rapporterar att House of the Dragon avsnitt 6 nu får tittarsiffrorna att kika uppåt. Närmare bestämt rör det sig om en höjning på tre procent från föregående avsnitt, som även det hade en ökning på tre procent. Dessförinnan hade avsnitt 4 en ökning på hela fem procent. Räknestycket bygger på både tittare av både kabel-TV och HBO Max. Den exakta summan för hur många som såg det senaste avsnittet är inte känt, men 2.479 miljoner tittare såg avsnittet linjärt i USA.

Tittarsiffrorna för House of the Dragon börjar titta uppåt igen
Olivia Cooke och Emma D'Arcy. Foto: HBO Max.

Avsnitt 6, som heter The Princess and the Queen, gav berättelsen ett tidshopp på tio år, vilket gjorde att produktionen hade bytt ut flera skådespelare. Bland annat introducerades Emma D'Arcy som en äldre Rhaenyra Targaryen och Olivia Cooke som Lady Alicent Hightower. De två har båda hyllats för sina prestationer, så att de nu får mer speltid kan tyda på att vi får se en fortsatt stark formkurva för serien.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL