House of the Dragon-stjärnan Matt Smith om sin favoritfilm

House of the Dragon-stjärnan Matt Smith om sin favoritfilm

  • HBO
Filmtopp
10 september 2022 kl. 05:09

Väljer en romantisk komedi

Skådespelaren Matt Smith spelar en rejäl hårding i "House of the Dragon". När han pekar ut sin favoritfilm är det därför något annat än vi hade förväntat oss.

Med den nya HBO-serien House of the Dragon nu ute är britten Matt Smith en av världens hetaste skådespelare. I berättelsen spelar han den våldsamme prinsen Daemon Targaryen som länge väntat på att få ta över tronen efter kungen tillika storebrorsan Viserys. Men när han på grund av sin oförutsägbara natur nekas möjligheten och på det avvisas från deras hus, väcks en skrämmande vrede i honom, som bäddar för ett blodfyllt hämndtåg.

Ja, det är en hård roll Smith spelar i HBO:s nya storsatsning. Men rollen tycks lyckligtvis ligga långt ifrån hur han själv är som person. Baserat på vilken favoritfilmen är verkar Smith vara en riktig mjukis.

House of the Dragon-stjärnan Matt Smith om sin favoritfilm

House of the Dragon-stjärnan Matt Smith om sin favoritfilm
Matt Smith som Daemon Targaryen. Foto: HBO Max.

I en intervju med Mr Porter fick Matt Smith frågan om vilken av alla filmer som är hans favorit. Hans svar var onekligen otippat när han valde att lyfta fram en riktig mjukis till klassiker med Julia Roberts och Hugh Grant, den romantiska komedin Notting Hill. I den ser vi hans nuvarande kollega Rhys Ifans, som spelar Otto Hightower i House of the Dragon, göra den berömda rollen som excentriske grannen Spike.

– Jag tröttnar aldrig på Notting Hill, eller för den delen Fyra bröllop och en begravning, säger Smith.

Han lyfter även fram den kultförklarade actionfilmen Point Break med Keanu Reeves

– Jag såg Point Break häromdagen, och Tango & Cash. Likaså Adventures in Babysitting, med Elisabeth Shue. Jag menar, se allt med henne. Vi kan säga att favoriten är Notting Hill och så allt med Elisabeth Shue. 

Skådespelaren är knappast ensam om att ha Notting Hill som favoritfilm. Den romantiska komedin brukar listas som en av de allra bästa av sitt slag, tillsammans med filmer som När Harry mötte Sally och Bridget Jones Dagbok.

Har du inte sett den ännu, så se den. För när Smith tipsar, då lyssnar vi. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL