House of the Dragon

Tredje avsnittet får House of the Dragons tittarsiffror att rasa

  • HBO
Filmtopp
08 september 2022 kl. 14:09

Tittarsiffrorna dalade under seriens tredje vecka

Sedan premiären för några veckor sedan har HBO:s "Game of Thrones"-spinoff, "House of the Dragon", visat upp imponerande tittarsiffror. Men med seriens tredje avsnitt ser hysterin ut att ha kommit av sig en aning.

Trots att avslutningen av Game of Thrones fick ett minst sagt ljummet mottagande, har många längtat efter att få fortsätta vistas i seriens universum. Det märks inte minst på hur många som valde att kasta sig över den nya spinoff-serien, House of the Dragon.

På premiärdagen av serien ska närmare 10 miljoner tittare ha sett det första avsnittet, enligt HBO, en siffra som dessutom dubblades under de efterföljande fyra dagarna. Succén den första vecka följdes därefter upp av ett ännu starkare resultat för det andra avsnittet. Framgångarna ledde bland annat till att HBO snabbt valde att ge grönt ljus åt en andra säsong.

Tittarsiffrorna rasar för House of the Dragon

Nu ser dock framgångssagan ut att ha kommit av sig – åtminstone en aning. Variety, som hänvisar till data från Nielsen, meddelar att tittarsiffrorna för det tredje avsnitten sjönk med hela 28,6 procent på linjär tv och landade på 2,5 miljoner tittare. Motsvarande siffra för det första avsnittet var 3,2 miljoner och 3,5 miljoner för det andra avsnittet.

HBO har inte delat med sig siffror för hur många som streamat det tredje avsnittet, så det är oklart om fler har valt det alternativet istället för traditionell tv. Anmärkningsvärt är dock att HBO har delat med sig av siffrorna för de föregående två avsnitten, vilket mycket väl kan vara en indikation på att det tredje avsnittet inte presterade ett lika imponerande resultat. Om det här är starten på en nedåtgående trend lär vi få en klarare inblick i när nästa veckas resultat presenteras.

En teori till nedgången är att House of the Dragon har fått konkurrens av Sagan om ringen: Maktens ringar som nu haft premiär på Amazon Prime Video. Ett lika troligt scenario är också att nyhetens behag för serien kan ha mättats en aning.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL