Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
State of the Union säsong 3 – detta vet vi

State of the Union säsong 3 – detta vet vi

  • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 februari 2022

Blir det fler säsonger av State of the Union?

Den andra säsongen av pärlan "State of the Union" är avrundad, vilket gör det angeläget att undersöka hur framtiden ser ut för serien.

"State of the Union" är den prisbelönta serien i kortformat från Sundance TV, som vi i Sverige kan se på HBO Max. Hittills har det blivit två säsonger och 20 avsnitt av serien vunnit tre Emmystatyetter.

Första säsongen av State of the Union kretsar kring paret Louise (Rosamund Pike) och Tom (Chris O'Dowd) och varje avsnitt utspelar sig på en bar, minuterna innan de ska påbörja äktenskapsterapin de genomgår varje vecka. I de korta avsnitten får vi en inblick i deras liv och vad som börjat gå fel i förhållandet. Den andra säsongen följer ett snarlikt upplägg, men där får vi istället följa Scott (Brendan Gleeson) och Ellen (Patricia Clarkson).

Det som gör att State of the Union sticker ut från många andra serier är formatet, där samtliga avsnitt är ca. 10 minuter långa. 

Serien är skapad av Nick Hornby, den Oscarsnominerade författaren med titlar som Wild (2014) och Brooklyn (2015) på sin meritlista. Hornby ligger också bakom framgångsrika böcker som High Fidelity och Om en pojke

När kommer State of the Union säsong 3?

I skrivande stund har State of the Union varken förnyats med en tredje säsong eller annonserats som avslutad, men vi ska försöka göra vad vi kan för att analysera läget och se hur goda chanserna ser ut för en fortsättning.

Det finns mycket som talar för en säsong 3 av State of the Union. De korta avsnitten som utspelar sig på begränsade platser gör att serien är väldigt billig att producera, vilket alltid talar till fördel för en series vara eller icke vara. Vad som dock talar mest för en fortsättning är, givetvis, att serien har blivit så populär.

Dugliga tittarsiffror i kombination med billig produktion brukar vara tillräckligt för att resultera i fler säsonger för serier, men det finns ytterligare några saker att väga in i ekvationen.

Seriens stjärnspäckade rollbesättning – både säsong 1 och säsong 2 har burits av välkända namn) – talar både till seriens för- och nackdel. Kända skådisar fungerar alltid som dragplåster, men det kan vara svårt att få dem att ställa upp på projekt i kortformat, som State of the Union trots allt är.

Tillåts vi sia om framtiden tror vi att det mycket väl kan dyka upp fler säsonger av State of the Union, men med tanke på att det är en så annorlunda serie kan det lika gärna ske om ett år som om fem år. Den här typen av projekt kommer sannolikt att leva vidare om skaparen Hornby känner för det och passande skådespelare finns tillgängliga, men det är inte heller något som lär stressas fram. 

Mellan säsong 1 och 2 tog det nästan tre år. Förhoppningsvis kan vi få en säsong 3 lite snabbare än så.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL