Game of Thrones universum växer med fler serier

Tio kommande serier du inte vill missa 2022

Filmtopp
13 februari 2022 kl. 20:00

Ett starkt serieår väntar

Utbudet av högkvalitativa TV-serier har vuxit lavinartat de senaste åren. Till och med till den grad att det är svårt att hålla reda på vad som verkligen är värt ens tid. Redaktionen på Filmtopp.se har kartlagt de många streamingtjänsterna och lyfter fram tio rekommendationer du helt enkelt inte får missa.

Harmonica (säsong 1, Viaplay)

Trailern till Harmonica av Josephine Bornebusch
Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson i "Harmonica". Foto: Viaplay.

Efter Älska mig är det dags för Josephine Bornebuschs nästa serie, Harmonica – en dramakomedi i countrymusikens värld. Möt Harry och Monica, som för 16 år sedan spelade på stora arenor runt om i världen. Nu krisar äktenskapet och när en nostalgiturné föreslås får Harry ett ultimatum – uppträda eller skilsmässa.

Premiär 20 februari.

Halo (säsong 1)

Halo utspelar sig drygt femhundra år framåt i tiden där ett högteknologiskt krig närmar sig sin absoluta spets. I det episka slagets två läger har vi FN:s rymdkommando och en militär allians som består av flera avancerade främmande raser. Berättelsens huvudperson som vi känner igen väl från spelet, Master Chief, beger sig ut på ett uppdrag tillsammans med sina bästa soldater i kampen om att vinna kriget.

Premiär den 24 mars.

Obi-Wan Kenobi (Disney+)

Obi-Wan Kenobi har fått ett premiärdatum
Foto: Disney. 

Vad hände med Obi-Wan efter att han såg sin lärling vända sig till den mörka sidan? Hur blev han den eremit vi mötte i Episode IV? Detta och mycket mer får vi veta i Disneys nya serie, i vilken Ewan McGregor återvänder i sin ikoniska roll.

Premiär den 25 maj.

The Boys (säsong 3, Amazon Prime Video)

The Boys
"The Boys". Foto: Amazon Prime Video.

Älskade The Boys är en satirisk titt på vad som händer när superhjältar, lika populära som kändisar, lika inflytelserika som politiker och vördade som gudar, missbrukar sina supermakter snarare än att använda dem för gott.

Den tredje och sista säsongen släpps den 8 juli.

Sagan om Ringen: Maktens Ringar (Amazon Prime Video)

Nya karaktärsfoton till Sagan om Ringen: Maktens Ringar
Det är dags att återbesöka Tolkiens värld. Foto: Amazon Prime Video.

Snart är den långa väntan över på Amazons monstersatsning, en serie baserad på J.R.R. Tolkiens värld med miljardbelopp i budget. Trots att förväntningarna är skyhöga, förvänta vi oss att de går i uppfyllelse.

Serien, som utspelas tusen år innan Peter Jacksons filmserie, har premiär den 2 september.

Wednesday (säsong 1, Netflix)

Wednesday
Foto: Netflix.

Tim Burton ska regissera en film om Familjen Addams-dottern Wednesday. På pappret är det en briljant kombination, men det var å andra sidan Burton och Alice i Underlandet med, och det gick ju som det gick. I vilket fall, vi håller tummarna och hoppas på att den forna mästaren har hittat tillbaka till formen igen!

Premiär någon gång 2022.

Willow (säsong 1, Disney+)

Willow blir serie på Disney+
Warwick Davies i Willow från 1988. Foto: Disney.

Fantasyäventyret från 80-talets glättiga dagar är tillbaka och även denna gången med Warwick Davies i titelrollen. I serien möter vi en prinsessa som, tillsammans med ett följe, ska rädda sin tvillingbror. Spelas korten rätt, kan detta bli hur bra som helst.

Premiär någon gång i år.

The Midnight Club (säsong 1, Netflix)

The Haunting of Bly Manor
Efter "The Haunting of Bly Manor" är Mike Flanegan tillbaka med ny skräck. Foto: Netflix

Mike Flanegan ligger bakom kusligheter som The Haunting of Hill House, Bly Manor och Midnight Mass. Nu återvänder skräckkreatören med en ny ryslig serie på Netflix, nämligen The Midnight Club.

Här följer vi sju dödligt sjuka ungdomar som ingår i en pakt, den första av dem som dör ska kommunicera med de andra från andra sidan graven. Stor potential till att bli en av de bästa serierna på Netflix 2022.

Premiär runt sommaren 2022.

House of the Dragon (säsong 1, HBO Max)

House of the Dragon
Foto: HBO Max.

Från en spinoff till en annan –  här skildras det blodiga inbördeskriget som bröt ut efter kung Viserys Targaryens död, 200 år för händelserna i Game of Thrones. Baserad på George R.R. Martins Drakarnas dans kan vi förvänta oss en hissnande släktkrönika över sju generationer.

Premiär någon gång i år.

Headhunters (säsong 1, C More)

Headhunters
Foto: C More.

C Mores första norska originalproduktion baseras på Jo Nesbøs roman Huvudjägarna. I serien följer tittarna Roger Brown, en headhunter som ljuger och manipulerar sin väg till framgång både i arbetslivet och i kärleken. Men en lögn leder till en lögn och snart är han så insnärjd i sina historier att det blir en fara både för han själv och för människorna i hans närhet.

Premiär någon gång i år.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL