Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bästa serierna på HBO Max 2022

Bästa serierna på HBO Max 2022

Filmtopp
Filmtopp | Lista
21 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
21 december 2021

Titlarna som gjort starkast intryck på oss under året

Filmtopp samlar de bästa serierna på HBO Max 2022. Här hittar du tipsen som ska rädda kvällen!

Tills dess att HBO Max släpper serier som förtjänar en plats på den här listan lyfter vi fram de som har premiär under året. Fokus är framför allt på de mest efterlängtade produktionerna. Med det i åtanke ser 2022 mycket lovande ut för streamingtjänsten!

Är det filmtips du är ute efter? Då kan du kolla in vår lista över de bästa filmerna på HBO Max 2022.

Artikeln uppdateras löpande med nya tips.

De bästa serierna på HBO Max 2022

Euphoria (säsong 2)

Den efterlängtade andra säsongen av high school-dramat Euphoria, med Zendaya i huvudrollen, har äntligen haft premiär – och den håller fortsatt samma höga nivå som tidigare.

Inledningen av den andra säsongen kastar och rakt in i den mörka ungdomsvärlden som vi redan bekantat oss med och vi får återigen bevisat för oss hur intressanta så gott som samtliga av seriens myriad av karaktärer är.

Betyg 4

Peacemaker

Karaktären Peacemaker presenterade sig med dunder och brak för biopubliken när han gjorde en av de mer explosiva karaktärerna i James Gunns The Suicide Squad. Nu har han fått sin egen serie på HBO Max, och det är återigen John Cena som axlar rollen som Peacemaker, karaktären som är beredd att döda för att bevara freden.

I Filmtopps recension av Peacemaker jämförs serien med succén The Boys och hyllas för sin härliga blandning av action och komedi.

Betyg 4

Kommande serier på HBO Max 2022

House of the Dragon – någon gång under 2022

Det råder inga tvivel om att Game of Thrones-spinoffen House of the Dragon är en av årets mest emotsedda produktioner. Om den kommer att summeras som en av de bästa serierna på HBO 2022 återstår ännu att se, men spännande blir det. Den storslagna fantasysagan utspelar sig den här gången etthundra år innan händelserna i Game of Thrones och kretsar kring ett fullskaligt inbördeskrig innanför Targaryens hus.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (miniserie) – någon gång under 2022

Los Angeles Lakers är ett av de mest framgångsrika basketlagen i mannaminne. Men hur det kommer det sig att de kunde bli en sådan dynasti? I miniserien Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty får vi en närmare förståelse för hur det gick till.

DMZ (miniserie) – någon gång under 2022

DMZ. Foto: HBO Max.
Foto: HBO Max.

DMZ är en dystopisk miniserie som utspelar sig på Manhattan under det andra amerikanska inbördeskriget, där vi får vilja läkaren Alma som försöker hitta sin förlorade son. I huvudrollen ser vi Rosario Dawson, känd från filmer som Rent och Sin City. Serien regisseras av Ava DuVernay som gjorde den politiska biografin Selma 2014.

The White House Plumbers (miniserie) – någon gång under 2022

The White House Plumbers
Foto: HBO Max.

En miniserie i fem delar som berättar den sanna historien om USA:s tidigare president Nixons egna politiska sabotörer och tillika centrala personer i Watergateskandalen, E. Howard Hunt och G. Gordon Liddy, som råkade sänka det presidentskap de försökte beskydda. En gedigen rollista med Woody HarrelsonJustin TherouxJudy Greer och Lena Headey. Har vi här en av de bästa serierna på HBO Max 2022?

Hacks (säsong 2) – någon gång under 2022

"Hacks". Foto: HBO Max.
Foto: HBO Max.

Den tokhyllade dramakomedin Hacks som skildrar ett mörkt mentorskap mellan en legendariska Vegaskomiker och en utstött 25-åring, blev förnyad med en ny säsong bara någon månad efter premiären av sin första säsong. Serien har redan vunnit tre Emmys, inte minst för bästa kvinnliga huvudroll (Jean Smart) och bästa regi för en komediserie (Lucia Aniello). Om den andra säsongen blir lika bra som första kan vi mycket väl ha en av årets bästa serier 2022 framför oss.

The Last of Us – någon gång under 2022

"The Last of Us". Foto: HBO Max.
Foto: HBO Max.

En av de mest efterlängtade och förhoppningsvis också bästa serierna på HBO Max 2022 är The Last of Us. Produktionen som bygger på det tokhyllade TV-spelet med samma titel utvecklas av Chernobyl-skaparen Craig Mazin och regisseras av svenske Johan Renck, som även han arbetade på miniserien. För dig som inte är bekant med verket, så handlar The Last of Us om en ensam man som försöker överleva i en virussmittad värld där människor förvandlas till blodtörstiga kannibaler. När han träffar en flicka som visar sig vara immun mot viruset väcks hoppet om att kunna skapa ett antivirus. Tillsammans måste de därför ta sig genom land och rike till en säker plats och försöka rädda världen från undergång. 

MER LÄSNING: