Bästa serierna på HBO Max 2022

Bästa serierna på HBO Max 2022

Filmtopp
Uppdaterad 08 februari 2023 kl. 15:02 | Publicerad 26 december 2021 kl. 14:12

Titlarna som gjort starkast intryck på oss under året

Filmtopp samlar de bästa serierna på HBO Max 2022. Här hittar du tipsen som ska rädda kvällen!

Sedan lanseringen har vi fått tillräckligt med nya produktioner såväl som uppföljande säsonger för att kunna göra en tipslista med de bästa serierna på HBO Max 2022. Det utlovas rekommendationer av alla möjliga slag, vilket gör att det finns något på listan för alla. För fler rekommendationer se vår lista med årets bästa serier.

För att få en plats på listan krävs det att filmen fått minst en fyra i betyg, vilket gör att även de största produktionerna kan hamna utanför. Har du redan sett varenda tips på listan, så hittar du längst ned en sammanställning av kommande titlar att se fram emot på streamingtjänsten

Kanske är det så att du istället är på jakt efter filmtips? Då kan du kolla in vår lista över de bästa filmerna på HBO Max 2022

De bästa serierna på HBO Max 2022

The White Lotus (säsong 2)

Bästa serierna på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

HBO:s älskade dramaserie släpptes förra året och var då tänkt som en miniserie, men succén blev för stor för streamingtjänsten att kunna ignorera fansens vädjan om en till säsong. Nu när fortsättningen är här kan vi pusta ut: det blev inget magplask. I The White Lotus säsong 2 är atmosfären nämligen precis vad vi önskat oss: lyxig, pinsam och komisk. Den andra och högst troligen sista säsongen är en väldigt stark sådan, som snuddar på att få högsta betyg. Missa inte!

betyg 4 av 5

The Handmaid's Tale (säsong 5)

The Handmaid's Tale (säsong 5)
Foto: HBO Max.

Tragiskt relevanta The Handmaid's Tale är ett av flaggskeppen på HBO Max. Serien som nu är inne på sin femte säsong fortsätter att imponera. Dystopin som trampat vatten de senaste säsongerna har nu lyckats få mer framåtrörelse än på en bra tid. Att friktionen mellan karaktärerna June och Serena trappas upp gör inte spänningen tunnare. Det blir heller inte sämre att de mest centrala skådespelarna Elisabeth Moss och Yvonne Strahovski är fortsatt enastående i sina roller. 

betyg 4 av 5

Irma Vep

Vår svenska storstjärna Alicia Vikander spelar en världskänd skådespelare som åker till Frankrike för att spela in en remake på en stumfilm, i HBO Max nya dramaserie Irma Vep. Vikanders karaktär är trött på att spela roller i stora kommersiella blockbusters och tar sig därför an det udda och mycket smalare projektet i Frankrike. Inspelningen av remaken kryllar av excentriska individer och ytterligare konflikt väntar när gamla flammor dyker upp...

betyg 4 av 5

The Staircase

Bland de bästa serierna på HBO Max hittar vi The Staircase som är baserad på dokumentären med samma namn från 2004. Den handlar om en man som misstänks för att ligga bakom sin frus död och hans försök att rentvå sitt namn. Huruvida han är oskyldig eller ej är dock inte glasklart – hans fasad tycks dölja den ena osanningen efter den andra.

Serien lyfter lite extra tack vare rollprestationerna av Colin Firth och Toni Collette. Andra nämnvärda namn i serien inkluderar Sophie Turner och Patrick Schwarzenegger m.fl.

betyg 4 av 5

Barry (säsong 3)

Bill Hader och Alec Bergs underfundiga komediserie har återvänt med den tredje säsongen i ordningen. I den nya säsongen försöker Barry (Hader) reparera relationer och fortsatt lämna sitt förflutna bakom sig – vilket givetvis är lättare sagt än gjort. Drömmen om att bli skådespelare är närmre än någonsin, men samtidigt blir det allt svårare för Barry att jonglera drömmen med hans dubbelliv som yrkesmördare.

Barry är en av de mest inspirerade serierna som finns på marknaden just nu. Allt från storyn till kameraarbetet osar av skaparglädje.

betyg 4 av 5

Lust – En svensk serie som är bland de bästa

Lust – en av de bästa serierna på HBO Max 2022
"Lust". Foto: HBO Max.

HBO Max första svenska serie heter Lust och är en sexkomedi om fyra fyrtioåriga kvinnor som på olika sätt väcker passionen i sina liv. Mycket mer än så behövs inte sägas om handlingen, utan det vi vill trycka på här är att man fått till en renodlad komedi, som får oss att skratta högt men också visar stor förståelse för sin samtid. Det här är kort och gott lysande.

Betyg 4

Phoenix Rising

Phoenix Rising – en av de bästa serierna på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

Bland de bästa serierna på HBO Max 2022 hittar vi denna gripande dokumentärserie i två delar. Phoenix Rising handlar om Evan Rachel Wood som återberättar hur hon i flera år utsatts för mental och fysisk misshandel av megarockstjärnan Marilyn Manson. Hennes berättelse är lika mycket skrämmande som den är inspirerande. Det här är ett måste för alla att se. 

Betyg 4

Better Things (säsong 5)

Better Things (säsong 5, avsnitt 1–2)
Foto: HBO Max

Pamela Adlons semibiografiska serie Better Things tar slut med sin femte säsong. Det är faktiskt värt att deppa över en aning, för även den sista säsongen håller en riktigt hög nivå. 

Är du inte bekant med Better Things så handlar den om Sam Fox (Adlon), en ensamstående mamma som uppfostrar sina tre barn, samtidigt som hon måste hålla ett öga på sin mamma som bor på andra sidan gatan.

Betyg 4

Our Flag Means Death

Vill du se en serien som inte tar sig själv på för stort allvar så är Our Flag Means Death det perfekta valet. Serien är löst baserad på Stede Bonnets liv – han lämnade ett tryggt liv som markägare bakom sig för att ge sig ut till sjöss och bli "Gentlemannapiraten". Hans bristande piratinstinkter sätter både honom och hans besättning i knipa och skruvade situationer mer än ofta.

Rhys Darby spelar rollen som Stede Bonnet och vi får dessutom se Taika Waititi i rollen som den legendariske piraten "Blackbeard".

Betyg 4

The Girl Before

Bästa serierna på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

Sugen på en stilsäker dramathriller som inte är längre än fyra överkomliga avsnitt? Då är The Girl Before det perfekta valet för dig. Den här serien handlar om en kvinna som flyttar in i ett ultramodernt hus där hon måste leva efter de onormalt stränga regler som hyresvärden, tillika husets arkitekt, har satt upp. Hon finner sig i situationen och känner sig till och med trygg med reglerna. Situationen förändras dock drastiskt när hon börjar undersöka vad som hände med kvinnan som bodde i huset tidigare.

Betyg 4

The Gilded Age

Skaparen av Downton Abbey, Julian Fellowes, är tillbaka med ännu ett kostymdrama. Denna gången har han visserligen bytt ut England mot den sena 1800-talets New York, men resultatet är precis lika lysande. Under USA:s industrialisering får vi följa överklassen och dess tjänstefolk när det traditionella och moderna krockar och intrigerna är många.

Är du ett fan av Downton Abbey är chanserna goda att du även uppskattar The Gilded Age.

Betyg 4

Euphoria (säsong 2)

Euphoria – en av de bästa serierna på HBO Max 2022
"Euphoria" är en av de bästa serierna på HBO Max. Foto: HBO Max.

Den efterlängtade andra säsongen av high school-dramat Euphoria, med Zendaya i huvudrollen, har äntligen haft premiär – och den håller fortsatt samma höga nivå som tidigare.

Inledningen av den andra säsongen kastar och rakt in i den mörka ungdomsvärlden som vi redan bekantat oss med och vi får återigen bevisat för oss hur intressanta så gott som samtliga av seriens myriad av karaktärer är. En av de klart bästa serierna på HBO 2022.

Betyg 4

Peacemaker

Det är många serier HBO imponerat med under året. Karaktären Peacemaker presenterade sig med dunder och brak för biopubliken när han gjorde en av de mer explosiva karaktärerna i James Gunns The Suicide Squad. Nu har han fått sin egen serie på HBO Max, och det är återigen John Cena som axlar rollen som Peacemaker, karaktären som är beredd att döda för att bevara freden.

I Filmtopps recension av Peacemaker jämförs serien med succén The Boys och hyllas för sin härliga blandning av action och komedi.

Betyg 4

Hacks (säsong 2)

"Hacks". Foto: HBO Max. – en av de bästa serierna på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

Den tokhyllade dramakomedin Hacks som skildrar ett mörkt mentorskap mellan en legendariska Vegaskomiker och en utstött 25-åring, blev förnyad med en ny säsong bara någon månad efter premiären av sin första säsong. Serien har redan vunnit tre Emmys, inte minst för bästa kvinnliga huvudroll (Jean Smart) och bästa regi för en komediserie (Lucia Aniello). Om den andra säsongen blir lika bra som första kan vi mycket väl ha en av årets bästa serier 2022 framför oss.

Kommande serier på HBO Max 2022

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (miniserie) – någon gång under 2022

Los Angeles Lakers är ett av de mest framgångsrika basketlagen i mannaminne. Men hur det kommer det sig att de kunde bli en sådan dynasti? I miniserien Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty får vi en närmare förståelse för hur det gick till.

DMZ (miniserie) – någon gång under 2022

DMZ. Foto: HBO Max.
Foto: HBO Max.

DMZ är en dystopisk miniserie som utspelar sig på Manhattan under det andra amerikanska inbördeskriget, där vi får vilja läkaren Alma som försöker hitta sin förlorade son. I huvudrollen ser vi Rosario Dawson, känd från filmer som Rent och Sin City. Serien regisseras av Ava DuVernay som gjorde den politiska biografin Selma 2014.

The White House Plumbers (miniserie) – någon gång under 2022

The White House Plumbers
Foto: HBO Max.

En miniserie i fem delar som berättar den sanna historien om USA:s tidigare president Nixons egna politiska sabotörer och tillika centrala personer i Watergateskandalen, E. Howard Hunt och G. Gordon Liddy, som råkade sänka det presidentskap de försökte beskydda. En gedigen rollista med Woody HarrelsonJustin TherouxJudy Greer och Lena Headey. Har vi här en av de bästa serierna på HBO Max 2022?

The Last of Us – uppskjuten till 2023

"The Last of Us". Foto: HBO Max.
Foto: HBO Max.

En av de mest efterlängtade och förhoppningsvis också bästa serierna på HBO Max 2022 är The Last of Us. Produktionen som bygger på det tokhyllade TV-spelet med samma titel utvecklas av Chernobyl-skaparen Craig Mazin och regisseras av svenske Johan Renck, som även han arbetade på miniserien. För dig som inte är bekant med verket, så handlar The Last of Us om en ensam man som försöker överleva i en virussmittad värld där människor förvandlas till blodtörstiga kannibaler. När han träffar en flicka som visar sig vara immun mot viruset väcks hoppet om att kunna skapa ett antivirus. Tillsammans måste de därför ta sig genom land och rike till en säker plats och försöka rädda världen från undergång. 

Fler bra serier på HBO Max 2022:

Utöver de redan listade titlarna har det kommit en hel del andra sevärda serier på HBO Max under 2022. Här är några exempel som inte riktigt kvalar in på listan över de bästa serierna på HBO Max, men som ändå kan vara värda att ge en chans:

  • Westworld (säsong 4)
  • Fantastic Friends (säsong 1)
  • Minx (säsong 1)
  • Conversations With Friends (säsong 1)

MER LÄSNING:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL