Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sherlock Holmes blir TV-serier

Sherlock Holmes blir TV-serier

  • HBO
David Forssell | Nyhet
06 april 2022
David Forssell | Nyhet
06 april 2022

Den mest gestaltade karaktären i filmhistorien

Enligt uppgifter är två nya serier om Sherlock Holmes i görningen. Den klassiska detektiven har tydligen lyckats övertala HBO Max att ge honom ytterligare speltid.

Det finns vissa detektiver som tycks fånga människors intresse generation efter generation. Hercule Poirot, Miss Marple och givetvis Sherlock Holmes. Otaliga filmatiseringar har gjorts på dessa och nu verkar ännu en produktion se världens ljus. 

Två nya serier på gång

The Hollywood Reporter skriver att HBO Max kan komma att släppa två nya serier om Sherlock Holmes, med Robert Downey Jr. , som spelade detektiven i Sherlock Holmes (2009) och Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011), som exekutiv producent. Eftersom serierna fortfarande är i utvecklingsstadiet har rollbesättningen ännu inte bestämts. 

Anledningen till att dessa två serier kan komma att bli verklighet beror enligt The Hollywoord Reporter på att HBO Max vill öka sitt utbud med serier som kan locka en större publik. Kanalen vill också utveckla serier med en redan etablerad tittarskara och fanbase. I denna streamingens tidsålder är konkurrensen hård och det gäller att satsa stort. 

Spelad av mer än 75 skådespelare

Enligt The Hollywood Reporter ska också Sherlock Holmes vara den karaktär som det har gjorts flest adaptioner på, med mer än 75 olika skådespelare som hittills axlat rollen.

Det blir intressant att se hur skildringarna av Sherlock Holmes kommer att se ut i dessa nya två serier. Blir det kanske en helt ny typ av detektiv vi får ta del av?

Mer läsningar:

NÄSTA ARTIKEL