Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya serier på HBO Max 2022

Nya serier på HBO Max 2022

 • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Lista
04 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
04 januari 2022

De nya HBO Max-serierna att se 2022

Nyfiken på vilka kommande serier som är på väg till HBO Max? I den här artikeln listar vi några av de främsta titlarna som står på streamingtjänstens schema för 2022.

Efter att HBO Max lanserades i Sverige hösten 2021, så har streamingtjänsten ökat explosionsartat i popularitet. Det är inte så konstigt med tanke på det lukrativa erbjudande som tjänsten erbjöd sina nya kunder och att utbudet har blivit betydligt mer imponerande efter övergången från HBO Nordic. En av de främsta nackdelarna med HBO Nordic var att det kunde dröja rejält länge innan HBO Max originalproduktioner landade på tjänsten.

Nedan listar vi några av de nya serier på HBO Max som vi ser fram emot allra mest 2022.

KOLLA OCKSÅ IN:

Nya bra serier på HBO Max 2022

Peacemaker

Förra året blev vi introducerade för karaktären "Peacemaker" i James Gunns The Suicide Squad och HBO Max kickar igång 2022 med att ge honom en alldeles egen serie. Återigen är det John Cena som spelar huvudrollen som Peacemaker.

Premiär: 13 januari

The Last of Us

Nya serier på HBO Max 2022 – The Last of Us
Foto: HBO Max.

Pedro Pascal och Bella Ramsey spelar huvudrollerna i den kommande adaptationen av succéspelet The Last of Us. Som om det inte vore anledning nog att se fram emot serien, så ligger det också några rejält tunga namn bakom projektet. The Last of Us skapas nämligen av Neil Druckmann, som är en av spelets skapare, och Craig Mazin, som häromåret golvade de flesta av oss med miniserien Chernobyl.

Även Nick Offerman har anslutit till projektet.

Premiär: Någon gång 2022.

House of the Dragon

Game of Thrones-spinoffen House of the Dragon är inte bara en av de mest efterlängtade serierna på HBO Max 2022 – det är en av de mest framemotsedda serierna sett över samtliga genrer och streamingtjänster.

Många var besvikna över avslutningen på Game of Thrones, men kanske har House of the Dragon – som riktar fokus på familjen Targaryen några hundra år tidigare – potential att än en gång ge oss den där magiska känslan som originalserien gjorde inledningsvis.

Premiär: Någon gång 2022.

The White House Plumbers

Nya serier på HBO Max 2022 – The White House Plumbers.
Foto: HBO Max.

I denna stjärnspäckade miniserie som kommer till HBO Max under 2022 får vi ta del av den sanna historien om hur president Nixons hjärnor bakom Watergateskandalen, E. Howard Hunt och G. Gordon Liddy, lyckades slå krokben för sig själva och sänkte administrationen de försökte skydda.

I huvudrollerna ser vi bl.a. Woody Harrelson, Justin Theroux, Lena Heady och Judy Greer.

Premiär: Någon gång 2022.

The Gilded Age

Nya serier på HBO Max 2022 – The Gilded Age
Foto: HBO Max.

The Guilded Age utspelar sig på slutet av 1800-talet och kretsar kring den föräldralösa dottern till en sydstatsgeneral, som flyttar in hos sina fastrar i New York City.

Premiär: 25 januari.

DMZ

Nya serier på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

Ett nytt amerikanskt inbördeskrig har börjat i den dystopiska miniserien DMZ. Handlingen utspelar sig på ett Manhattan blivit förstört och avskiljt från resten av världen. Där får vi i första hand följa läkaren Alma (Rosario Dawson) som är på desperat jakt efter att hitta sin försvunne son.

Premiär: Någon gång 2022.

The Time Traveler's Wife

Nya serier på HBO Max 2022 – The Time Traveler's Wife
Foto: HBO Max.

The Time Traveler's Wife är en tv-serieadaptation av Audrey Niffeneggers roman med samma namn och i huvudrollerna kommer vi att se bl.a. Rose Leslie och Theo James. Handlingen kretsar kring kärleksparet Clare (Leslie) och Henry (James), som har ett stort problem i sitt förhållande, närmare bestämt tidsresor.

År 2009 släpptes även en film baserad på Niffeneggers bok, då med Eric Bana och Rachel Mc Adams i huvudrollerna.

Premiär: Någon gång 2022.

Love & Death

Nya serier på HBO Max 2022 – Love and Death
Foto: HBO Max.

Detta kriminaldrama som skapats av David E. Kelley (Big Little Lies, Nine Perfect Strangers) är baserat på verkliga händelser från Texas på 1980-talet. Handlingen kretsar kring två par som flitigt besöker sin kyrka och njuter av småstads- och familjelivet i Texas. Det vill säga tills någon bestämmer sig för att plocka upp en yxa...

Premiär: Någon gång 2022.

The Staircase

Nya serier på HBO Max 2022 – The Staircase
Foto: HBO Max.

Toni Collette, Sophie Turner, Colin Firth och Dane DeHaan är bara några av de spännande namn som vi hittar i kommande The Staircase. Miniserien i 10 delar handlar om en man som anklagas för att ha mördad sin fru, så påstås ha avlidit från ett fall nedför en trappa.

Premiär: Någon gång 2022.

Our Flag Means Death

Nya serier på HBO Max 2022 – Our Flag Means Death
Foto: HBO Max.

Vad sägs om en äventyrskomedi med pirater i fokus? Det är åtminstone vad som väntar oss när Our Flag Means Death har premiär. Konceptet kan låta lite fånigt, vilket det säkerligen också är, men när man ser vilka som ligger bakom serien så finns det all anledning att hoppas på något bra. I rollerna hittar vi nämligen flertalet skådespelare som gjort sig kända för sina komiska rollprestationer, som exempelvis Taika Waititi, Fred Armisen, Nat Faxon och Rhys Darby.

Premiär: Någon gång 2022.

Återkommande favoriter på HBO Max 2022

Det är givetvis inte enbart helt nya serier som väntar oss på HBO Max 2022. Vi kan också se fram emot att flera av streamingtjänstens största titlar återvänder med nya säsonger under året.

 • Euphoria (säsong 2) – 9 januari
 • Hacks (säsong 2) – någon gång 2022
 • The Flight Attendant (säsong 2) – någon gång 2022
 • Westworld (säsong 4) – någon gång 2022
 • Barry (säsong 3) – någong gång 2022
 • The Righteous Gemstones (säsong 2) – 10 januari
 • A Black Lady Sketch Show (säsong 3) – någon gång 2022
 • His Dark Materials (säsong 3) – någon gång 2022
 • The Nevers (fortsättning, säsong 1) – någon gång 2022
 • Gossip Girl (säsong 2) – någon gång 2022
 • Raised by Wolves (säsong 2) – februari 2022
 • Legendary (säsong 3) – någon gång 2022

Fler nya serier på HBO Max 2022

 • Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (någon gång 2022) – dokumentär miniserie om Los Angeles Lakers storhetstid.
 • We Own This City (någon gång 2022) – serie om upploppen i Baltimore 2015.
 • Pretty Little Liars: Original Sin (någon gång 2022) – spinoff till Pretty Little Liars.
 • Julia (någon gång 2022) – serie om tv-kocken Julia Child.
 • Gremlins: Secrets of the Mogwai (någon gång 2022) – klassiska Gremlins blir till ett animerat äventyr för barn.

Vad kan vi vänta oss från HBO Max 2022?

Baserat på de ovan listade serierna kan vi fortsatt vänta oss serier av högsta kvalitet från HBO Max framöver. En av skillnaderna mellan HBO Nordic och HBO Max är dock att det bredare utbudet som kommer med HBO Max är tänkt att nå ut till en betydligt större målgrupp.

I praktiken kommer det innebära att vi får ta del av produktioner inom fler genrer, och de har även utlovat en fortsatt större satsning på sådant som reality.