Nya serier på HBO Max 2022

Nya serier på HBO Max 2022

 • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 02 november 2022 kl. 15:25 | Publicerad 04 januari 2022 kl. 18:00

De nya HBO Max-serierna att se 2022

Nyfiken på vilka nya serier på HBO Max 2022 som är sevärda? Här listar vi de främsta titlarna som kommit ut och som står på tjänstens schema för året.

Efter att streamingtjänsten lanserades i Sverige hösten 2021, så har streamingtjänsten ökat explosionsartat i popularitet. Det är inte så konstigt med tanke på det lukrativa erbjudande som tjänsten erbjöd sina nya kunder och att utbudet har blivit betydligt mer imponerande efter övergången från HBO Nordic. En av de främsta nackdelarna med HBO Nordic var att det kunde dröja rejält länge innan HBO Max originalproduktioner landade på tjänsten.

Nedan listar vi några av de nya serier på HBO Max som vi ser fram emot allra mest 2022.

Mer läsning:

Nya serier på HBO Max 2022

The Sex Lives of College Girls (säsong 2)

Nya serier på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

Den 17 november återvänder äntligen streamingtjänstens varmt omtyckta ungdomskomedi tillbaka med sin andra säsong. Vi hoppas att The Sex Lives of College Girls blir lika kyskt och vulgärt som i den första säsongen, detta förstås utan att trampa vatten. Har du ännu inte spanat in serien, så råder vi dig att ge den en chans.

I den nya säsongen återser vi Pauline Chalamet, Amrit Kaur och Alyah Chanelle Scott med flera.

True Story Finland

Nya serier på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

Streamingtjänstens satsning på nordiska produktioner är nedlagd, men den nya underhållningsserien True Story Finland hann tas i mål innan beslutet klubbades. I originalproduktionen följer vi två radioprofiler som träffar vanliga människor med makabra historier att berätta. Men det stannar inte där. De urballade historier som de får berättade får sen äran att gestaltas av kända skådespelare från Finland.

Underbart är kort, eller vad brukar man säga?

The Winchesters

Premiär för Supernatural-serien The Winchesters
Foto: CW.

The Winchester är en av nya serier på HBO Max 2022 många sett fram emot. För dig som missat det är den en föregångare till kulförklarade Supernatural,  fantasyserien som rullade i över trehundra avsnitt mellan åren 2005-2020. I berättelsens fokus är de två karaktärerna Dean och Mary Winchester som vi känner till väl från originalserien. Inbakat i ett större äventyr där universum står på spel får vi följa dem i deras kärlekssaga. 

The White Lotus (säsong 2)

The White Lotus säsong 2
Bland nya serier på HBO Max hittar vi "The White Lotus".

Braksuccén är äntligen tillbaka! Nu rullar den andra säsongen av The White Lotus på streamingtjänsten, och den har lyckligtvis öppnat lika bra som sin föregångare. Den här gången doftar tematiken rosor och otrohet, något som effektivt skapar spänning mellan hotellparen. Det blir också precis som vi både föreställt och hoppats på både pinsamt och komiskt på det femstjärniga hotellet i Sicilien. 

Det här blir av allt att döma den allra sista säsongen av The White Lotus, så vi får hoppas att den håller lika bra hela vägen i mål. Annat vore förstås ovärdigt en miniserie som chansat med att komma tillbaka för en till vända.

Westworld (säsong 4)

Nya serier på HBO Max – Westworld säsong 4
Foto: HBO Max.

Westworld är efter två års väntan äntligen tillbaka med sin fjärde säsong, och serien är precis lika ambitiös och utmanande som alltid. Nästan ett decennium har passerat sedan slutet på den tredje säsongen. Caleb har nu blivit pappa och Maeve lever undangömd, men deras liv i fred ska snart störas och plötsligt måste de slåss för mänsklighetens överlevnad.

Irma Vep

Irma Vep – nya serier på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

Irma Vep är HBO Max nya satsning med Alicia Wikander i huvudrollen som en framstående, amerikansk skådespelare som tröttnat på att göra stora blockbusters och åker till Frankrike för att spela in en remake av en åtta timmar lång stumfilm från 1915.

Serien riktar sig knappast till en så bred målgrupp som möjligt, men för den som gillar komplexa och stilsäkra serier kommer det här garanterat vara en serie som uppskattas.

Conversations With Friends

Nya serier på HBO Max 2022
Bland nya serier på HBO Max hittar vi "Conversations With Friends".

Av nya serier på HBO Max 2022 vill vi lyfta fram dramat Conversations with Friends som bygger på Sally Rooneys bok Normala människor. Storyn utspelar sig i Dublin och kretsar runt ungdomarna Frances och Bobbis oväntade band till det gifta paret Melissa och Nick. 

Här är fokus på komplexa karaktärer med djupa relationer, men också svek och starka känslor. Alltihop gestaltat med ett stilistiskt foto i vackra miljöer.

The Time Traveler's Wife

Nya serier på HBO Max 2022 – The Time Traveler's Wife
Foto: HBO Max.

The Time Traveler's Wife är en tv-serieadaptation av Audrey Niffeneggers roman med samma namn och i huvudrollerna ser vi bl.a. Rose Leslie och Theo James. Handlingen kretsar kring kärleksparet Clare (Leslie) och Henry (James), som har ett stort problem i sitt förhållande, närmare bestämt tidsresor.

År 2009 släpptes även en film baserad på Niffeneggers bok, då med Eric Bana och Rachel Mc Adams i huvudrollerna. Premiär den 16 maj.

Barry (säsong 3)

Barry – en av många bra nya serier på HBO Max 2022
Foto: HBO Max.

Den tredje säsongen av Barry, skapad av Alec Berg och Bill Hader, lyckas höja seriens redan högt satta ribba ytterligare nivåer. Få serier på marknaden känns lika inspirerade som den om yrkesmördaren Barry som försöker lyckas som skådespelare i Hollywood. Den mörka, underfundiga humorn i kombination med misär och blodig action utgör en grund för suverän underhållning.

The Staircase

Nya serier på HBO Max 2022 – The Staircase
Foto: HBO Max.

Toni Collette, Sophie Turner, Colin Firth och Dane DeHaan är bara några av de spännande namn som vi hittar i kommande The Staircase. Miniserien i 10 delar handlar om en man som anklagas för att ha mördad sin fru, så påstås ha avlidit från ett fall nedför en trappa.

We Own This City

We Own This City. Foto: HBO Max
Foto: HBO Max.

Efter succén med The Wire är HBO tillbaka i Baltimore med en ny polisserie. Denna gången är fokuset på civilstyrkan "Gun Trace Task Forces", vars korrupta metoder i form utav bl.a. utpressning och försäljning av beslagtagna droger blivit ökända.

Julia

Julia_Child_matlagning
Foto: HBO Max.

Dramaserie baserad på den legendariska tv-kocken Julia Childs liv. Serien skildrar hennes uppgång som en tv-personlighet inom matlagning och hur hon banade väg för otaligt många tv-kockar efter sig.

Our Flag Means Death

Nya serier på HBO Max 2022 – Our Flag Means Death
Foto: HBO Max.

Vad sägs om en äventyrskomedi med pirater i fokus? Det är åtminstone vad som väntar oss när Our Flag Means Death har premiär. Konceptet kan låta lite fånigt, vilket det säkerligen också är, men när man ser vilka som ligger bakom serien så finns det all anledning att hoppas på något bra. I rollerna hittar vi nämligen flertalet skådespelare som gjort sig kända för sina komiska rollprestationer, som exempelvis Taika WaititiFred ArmisenNat Faxon och Rhys Darby.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

Winning Time streamas nu på HBO Max
Foto: HBO Max.

Dramaserie som skildrar 1980-talets legendariska Los Angeles Lakers-lag – ett av sportens mest hyllade och uppskattade lag någonsin. I serien får vi följa spelarnas liv både på och utanför planen. I den stjärnspäckade serien ser vi skådespelare som Adrien Brody, John C. Reilly, Jason Clarke, Jason Segel, Sally Field m.fl.

Lust

Av nya serier på HBO Max är "Lust" ett måste.
Av nya serier på HBO Max är svenska "Lust" ett måste.

HBO Max allra första svenska serie skulle bli en riktig succé. Otaliga prenumeranter har kastat sig över komedin Lust om kvinnor i medelåldern som på olika sätt får nya sexuella uppvaknanden. I rollerna ser vi en stark kvartett i Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga. Det är edgy och rått, men samtidigt vansinnigt kul där skådespeleriet glänser. En av nya serier på HBO som kommer att summeras som en av de bästa vid årets slut.

DMZ

Nya serier på HBO Max 2022
DMZ är en av alla nya serier på HBO Max 2022. Foto: HBO Max.

Ett nytt amerikanskt inbördeskrig har börjat i den dystopiska miniserien DMZ. Handlingen utspelar sig på ett Manhattan blivit förstört och avskiljt från resten av världen. Där får vi i första hand följa läkaren Alma (Rosario Dawson) som är på desperat jakt efter att hitta sin försvunne son.

 

The Gilded Age

Nya serier på HBO Max 2022 – The Gilded Age
Foto: HBO Max.

The Guilded Age utspelar sig på slutet av 1800-talet och kretsar kring den föräldralösa dottern till en sydstatsgeneral, som flyttar in hos sina fastrar i New York City.

The Girl Before

The Girl Before är en av nya serier på HBO Max 2022 alla som älskar en psykologisk thriller borde se.
"The Girl Before" är en av nya serier på HBO Max 2022 alla som älskar en psykologisk thriller borde se.

Ett annat högst nämnvärt serietips på HBO Max är den mycket spännande The Girl Before. Storyn följer en traumatiserad kvinna som förälskar sig i ett läckert, modernt och detaljrikt hus. Hon får flytta in där så länge hon följer hyresvärdens, som också är arkitekten, strikta regler. Kort efter att hon flyttat in börjar hon inse sitt misstag.

Peacemaker

Peacemaker är en av nya serier på HBO Max.
Foto: HBO Max.

Förra året blev vi introducerade för karaktären "Peacemaker" i James Gunns The Suicide Squad och HBO Max kickar igång 2022 med att ge honom en alldeles egen serie. Återigen är det John Cena som spelar huvudrollen som Peacemaker.

House of the Dragon – kanske den hetaste av alla nya serier på HBO

Game of Thrones-spinoffen House of the Dragon är inte bara en av de mest efterlängtade serierna på HBO Max 2022 – det är en av de mest framemotsedda serierna sett över samtliga genrer och streamingtjänster.

Många var besvikna över avslutningen på Game of Thrones, men kanske har House of the Dragon – som riktar fokus på familjen Targaryen några hundra år tidigare – potential att än en gång ge oss den där magiska känslan som originalserien gjorde inledningsvis.

Premiär: Augusti 2022.

The White House Plumbers

Nya serier på HBO Max 2022 – The White House Plumbers.
Foto: HBO Max.

I denna stjärnspäckade miniserie som kommer till HBO Max under 2022 får vi ta del av den sanna historien om hur president Nixons hjärnor bakom Watergateskandalen, E. Howard Hunt och G. Gordon Liddy, lyckades slå krokben för sig själva och sänkte administrationen de försökte skydda.

I huvudrollerna ser vi bl.a. Woody Harrelson, Justin Theroux, Lena Heady och Judy Greer.

Premiär: Någon gång 2022.

Love & Death

Nya serier på HBO Max 2022 – Love and Death
Foto: HBO Max.

Detta kriminaldrama som skapats av David E. Kelley (Big Little Lies, Nine Perfect Strangers) är baserat på verkliga händelser från Texas på 1980-talet. Handlingen kretsar kring två par som flitigt besöker sin kyrka och njuter av småstads- och familjelivet i Texas. Det vill säga tills någon bestämmer sig för att plocka upp en yxa...

Premiär: Någon gång 2022.

The Last of Us (uppskjuten)

Nya serier på HBO Max 2022 – The Last of Us
Foto: HBO Max.

Pedro Pascal och Bella Ramsey spelar huvudrollerna i den kommande adaptationen av succéspelet The Last of Us. Som om det inte vore anledning nog att se fram emot serien, så ligger det också några rejält tunga namn bakom projektet. The Last of Us skapas nämligen av Neil Druckmann, som är en av spelets skapare, och Craig Mazin, som häromåret golvade de flesta av oss med miniserien Chernobyl.

Även Nick Offerman har anslutit till projektet.

OBS! Uppskjuten till 2023.

Återkommande favoriter på HBO Max 2022

Det är givetvis inte enbart helt nya serier som väntar oss på HBO Max 2022. Vi kan också glädjas åt att flera av streamingtjänstens största titlar är tillbaka med nya säsonger. 

 • Euphoria (säsong 2)
 • Hacks (säsong 2)
 • The Flight Attendant (säsong 2)
 • Barry (säsong 3)
 • The Righteous Gemstones (säsong 2)
 • A Black Lady Sketch Show (säsong 3)
 • Raised by Wolves (säsong 2)
 • Better Things (säsong 5)
 • Westworld (säsong 4) – hösten 2022
 • His Dark Materials (säsong 3) – någon gång 2022
 • The Nevers (fortsättning, säsong 1) – någon gång 2022
 • Gossip Girl (säsong 2) – någon gång 2022
 • Legendary (säsong 3) – någon gång 2022

Vad kan vi vänta oss från HBO Max 2022?

Baserat på de ovan listade serierna kan vi fortsatt vänta oss serier av högsta kvalitet från HBO Max framöver. En av skillnaderna mellan HBO Nordic och HBO Max är dock att det bredare utbudet som kommer med HBO Max är tänkt att nå ut till en betydligt större målgrupp.

I praktiken kommer det innebära att vi får ta del av produktioner inom fler genrer, och de har även utlovat en fortsatt större satsning på sådant som reality.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL