Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nordiska produktioner på HBO Max – se de första bilderna från Lust

Nordiska produktioner på HBO Max – se de första bilderna från Lust

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
06 oktober 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
06 oktober 2021

Större fokus på lokala produktioner med den nya tjänsten

Den 26 oktober lanseras HBO Max i Sverige, vilket innebär att HBO Nordic ersätts helt och hållet av den nya streamingtjänsten. Övergången kommer i längden att innebära ett större fokus på lokala produktioner och redan nu har vi flera nordiska serier att se fram emot.

Ett ökat fokus på lokalt innehåll

Övergången från HBO Nordic till HBO Max den 26 oktober kommer med flertalet positiva förändringar. Månadspriset kommer exempelvis att bli billigare, utbudet kommer att växa och den nya tjänsten kommer dessutom att innehålla mycket fler funktioner än sin föregångare. Med HBO Max kommer vi också att få se en tydligare satsning på lokalt innehåll.

Detta innebär att HBO kommer att ta fram fler originalproduktioner på sina specifika marknader. Under den pressträff inför lanseringen av HBO Max, där Filmtopp deltog, nämndes en förhoppning om att kunna producera 3–5 originalproduktioner årligen på de lokala marknaderna inom den nordiska regionen. Utöver dessa hoppas man också kunna producera ytterligare 3–5 originalproduktioner inom reality.

Redan nu har HBO presenterat vilka nordiska originalproduktioner som först kommer att leta sig till den nya plattformen – en från vardera land i Skandinavien samt Finland. Här hittar du dem:

LÄS OCKSÅ: HBO Max Sverige – allt du behöver veta

De första nordiska originalserierna som kommer till HBO Max

Kamikaze – Danmark

Kamikaze HBO Max
Foto: HBO.

"Kamikaze" är en kommande dansk serie som är baserad på Erlend Loes bok Gör vad du vill. Serien kommer att bli den första danska originalserien på HBO Max och handlingen kretsar kring 18-åriga Julie som är på jakt efter en mening med livet.

Hennes existentiella kris uppstår efter det att hennes båda föräldrar och bror går bort i en flygolycka. Trots att hon kommer från en välbärgad familj, och har allt som andra bara kan drömma om, hjälper det henne inte att finna lyckan efter tragedin – den måste hon söka upp på annat håll.

Kamikaze har premiär på HBO Max i november.

Beforeigners (säsong 2) – Norge

Beforeigners säsong 2 på HBO Max
Foto: HBO.

"Beforeigners" var HBO Nordics första norska originalserie, och satsningen på den fortsätter när tjänsten nu ersätts av HBO Max. Serien, med den unika premissen att personer från det förflutna dyker upp i nutiden för att söka fristad, har lyckats samla på sig en betydande följarskara både regionalt och internationellt.

Den andra säsongen av Beforeigners har ännu inte fått något officiellt premiärdatum på HBO Max.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på HBO

Lust – Sverige

Den första originalserie från Sverige som kommer att landa på den nylanserade streamingplattformen är Lust – en komedi som HBO beskriver som skamlöst rolig och smärtsamt ärlig.

Handlingen i serien kretsar kring fyra kvinnor i åldern 40+ (spelade av Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga) som försöker hålla lusten vid liv trots att deras liv är kantade av sexuell frustration. De fyra kvinnorna, vänner sedan barnsben, börjar fundera över sina egna sexliv efter att en av dem tar sig an arbetsuppdraget att undersöka om sex, eller avsaknaden av det, påverkar hälsan hos svenska kvinnor i medelåldern.

Något exakt premiärdatum för Lust på HBO Max är inte annonserat, men serien förväntas komma till tjänsten senare i år.

Se de första bilderna från Lust här:

Lust HBO
Foto: Johan Paulin / HBO.
Lust HBO Max
Foto: Johan Paulin / HBO.
Lust HBO Max
Foto: Robert Eldrim / HBO.
Lust HBO Max
Foto: Robert Eldrim / HBO.
Lust HBO Max
Foto: Robert Eldrim / HBO.
Lust HBO Max
Foto: Robert Eldrim / HBO.

ID (arbetstitel) – Finland

Även Finland kommer att få en originalproduktion på HBO Max, dock först under 2022. ID (som är arbetstiteln på projektet) beskrivs av HBO som "Nordic Noir in colour" och kommer att handla om Emma, som tvingas gå undercover för att kunna avslöja penningtvätt inom världen för konstförfalskningar. Under sitt infiltreringsuppdrag tar hon sig an rollen som "Annika" ett alter ego som ska komma att trigga minnen från hennes förflutna – minnen som hon försökt tränga undan.

Något premiärdatum för den finska originalserien är ännu inte känt, men produktionen kommer att påbörjas under 2022.

KOLLA IN: Svenska filmer och serier

NÄSTA ARTIKEL