Bästa serierna på HBO 2021

Bästa serierna på HBO 2021

  • HBO
Uppdaterad 05 januari 2022 kl. 14:01 | Publicerad 30 april 2021 kl. 10:04
ANNONS
ANNONS

Spana in HBO:s bästa serier.

HBO Max har ett stort utbud av filmer och serier. Här kommer en lista på de bästa serierna som haft premiär under 2021 – allt ifrån helt nya titlar till nya säsonger av pågående serier.

HBO har länge varit kända för att kontinuerligt producera riktigt bra serier. På HBO Max kan du exempelvis hitta klassiker som "The Sopranos", "Oz", "Deadwood", "Rome" m.fl. men det tillkommer även ständigt nya högkvalitativa titlar på plattformen.

Med den här artikeln har vi försökt göra det lite enklare för dig när du ska välja ut vilken serie du ska titta på härnäst, genom att listat flertalet av de allra bästa nya serierna på HBO Max.

Letar du efter något nytt att sätta tänderna i, eller väntar du kanske på att en ny säsong av din favoritserie ska släppas? Då är den här listan för dig med andra ord perfekt för dig.

 
 

Bästa serierna på HBO 2021:

Hacks (säsong 1)

Hacks är en av årets mer hyllade komediserier. Det dröjde rejält länge innan den kom till den svenska marknaden, men sedan mitten av december finns den äntligen tillgänglig för oss. Serien handlar om en framgångsrik Las Vegas-komiker som efter många år på tronen riskerar att ersättas och en manusförfattare som gjort bort sig på Twitter. Den unga manusförfattaren skickas följaktligen i komikerns riktning för att hjälpa henne anpassa sina skämt till en yngre publik.

Station Eleven (säsong 1)

År 2021 bjöd på många riktigt sevärda miniserier och Station Eleven kan mycket väl vara en av de absolut bästa av dem. I Filmtopps recension fick serien full pott! Handlingen kretsar kring en pandemi som som riskerar att utplåna hela mänskligheten och vi får vistas i tidslinjer precis innan allvaret slagit till på riktigt, strax därefter och 20 år framåt i tiden.

Kamikaze (säsong 1) 

HBO Max allra första nordiska originalserie är också en av streamingtjänstens bästa. Efter att ha förlorat sin familj i en flygolycka kastas livet omkull för influencern Julie. Ensam i sorg bestämmer hon sig för att ta sig ut på en resa för att utforska olika sätt att dö på. 

En gripande serie som varvas med fängslande illustrationer och magiskt foto. Ovan ser du Filmtopps intervju med Marie Reuther som spelar Julie.

The Sex Lives of College Girls (säsong 1)

I den skruvade college-komedin följer vi tre tjejer som är nya i plugget och redo att erövra festerna. Serien är skapad komedidrottningen Mindy Kaling och lär inte göra dig besviken om du är ett fan av Supersugen och Booksmart

Missa inte Filmtopps intervju ovan med de två huvudrollsinnehavarna Pauline Chalament och Amrit Kaur

Scenes From a Marriage (miniserie)

Bland de bästa serierna på HBO 2021 hittar vi den Ingmar Bergman-inspirerade produktionen Scenes From a Marriage med Oscar Isaac och Jessica Chastain. Inspelad under covid spelar de det krasande paret Mira och Jonathan (i originalet heter de Marianne och Johan). I fem avsnitt får vi följa med dem under en omtumlande separation kantad av tjafs och svek.

The Flight Attendant (säsong 1)

Kaley Cuoco i "The Flight Attendant". Foto: HBO Max
Kaley Cuoco i "The Flight Attendant". Foto: HBO.

The Flight Attendant börjar med att flygvärdinnan Cassie vaknar upp i ett tjusigt hotellrum efter ännu en blöt utekväll i ett avlägset land. Skillnaden med just den här morgonen är att hon vaknar upp blodig, bredvid den uppenbart mördade mannen Alex – som hon träffade i första klass-delen på flygning till Bangkok dagen innan. 

Serien som för det mesta är både underhållande och spännande hänger trots sin story på huvudrollsinnehavaren Kaley Cuocos axlar. Lyckligtvis har hon aldrig varit bättre. 

Succession (säsong 3)

Succession säsong 3
Foto: HBO.

Den nya säsongen av Succession håller precis samma höga nivå som tidigare säsonger – kanske till och med ännu bättre. Den tredje säsongen tar vid precis där den andra slutade och från den punkten fortsätter handlingen framåt i ett rasande tempo med fortsatta familjeintriger och smart, dräpande och rolig dialog. Striderna inom familjen Roy utgör alltjämt något av det bästa som går att streama, även med sin tredje säsong.

The White Lotus (säsong 1)

I serien får vi följa ett gäng gäster och några anställda vid resorten The White Lotus, men under det första avsnittets inledande minuter får vi veta att någon har dött vid hotellet och håller på att lastas ombord på planet hem. Därefter spolas tiden tillbaka en vecka och så får vi följa händelserna som slutligen knyter ihop början med slutet så att säga.

Mr. Inbetween (säsong 3)

Mr. Inbetween säsong 3
Foto: HBO.

Genre: Drama

Mr Inbetween handlar om pappan och den frilansande yrkesmördaren Ray Shoesmith, spelad av seriens skapare och manusförfattare Scott Ryan.

Under seriens tre säsonger pendlar avsnittens handling mellan allt från hur man uppfostrar ett barn (som bor största delen av sin tid hos sin mamma) och hur man kan försöka hitta kärlek trots sina problem med ilska — till hur man lättast gör sig av med en kropp, hämnas på någon som skadar kvinnor och barn och varför det är sportsligt att sitta vid en motståndares sida när de sista andetagen tas. 

Bosch (säsong 7)

Genre: Krminaldrama

Ett hyreshus i ett fattigt kvarter eldbombas, vilket resulterar i ett antal dödsfall. Bosch (Titus Welliver) sätts på utredningen. Det tar inte lång tid innan han klurar ut vilka de skyldiga är. Det borde vara en enkel sak att gripa de skyldiga och ställa dem inför rätta. Men det är ju sällan så enkelt. De politiska spel som Bosch har varit tvungen att navigera runt under hela sin karriär är mer svåröverkomliga än någonsin.

The Crime of the Century (säsong 1)

Genre: Dokumentär

Miljontals amerikaner har hamnat i ett allvarligt opioidmissbruk. Men vad var det egentligen som hände? Kan det vara som så att ett läkemedelsföretag ligger bakom den stora katastrofen? Kan verkligen sjukvården göra oss sjuka?

I Alex Gibneys chockerande true crime-serie ställs just dessa frågor till sin spets. Vad vi får se är så långt ifrån vackert man bara kan komma. Skrämmande och vidrigt.

Mare of Easttown (säsong 1) – 2021

Mare of Easttown
Foto: HBO

Genre: Crime, Drama, Mysterium
I rollerna: Kate Winslet, Julianne Nicholson, Jean Smart m.fl.

Handling: Detektiven Mare Sheehan får i uppdrag att undersöka ett mord i en liten stad i Pennsylvania. I samband med detektivarbetet måste hon samtidigt hålla ihop sitt eget liv, som håller på att fallera. 

Första avsnittet hade premiär den 18 april 2021 och totalt sju avsnitt kommer att bli tillgängliga att streama. Nya avsnitt släpps varje måndag. 

The Nevers (säsong 1) – 2021

The Nevers
The Nevers är en av de bästa serierna på HBO från 2021. Foto: HBO.

Genre: Action, Drama, Fantasy, Sci-Fi, Thriller
I rollerna: James Norton, Laura Donnelly, Olivia Williams m.fl.

Handling: Ett gäng viktorianska kvinnor i London upptäcker att de har speciella förmågor. I en värld där en ny underklass försöker utplåna dem måste de göra allt i sin makt för att bekämpa sina fiender och förändra världen.

The Nevers hade premiär den 11 april 2021 och just nu finns tre av sex avsnitt tillgängliga att streama. 

Your Honor (säsong 1) – 2020-2021

Your Honor
Foto: HBO Max

Genre: Crime, Drama, Thriller
I rollerna: Bryan Cranston, Hunter Doohan, Hope Davis m.fl.

Handling: En domare tvingas konfrontera sina djupaste övertygelser när hans son blir åtalad för en smitningsolycka som involverar en stor maffiafamilj. Detta är en berättelse om hur långt en far är beradd att gå för att rädda allt han håller kär, sin son. 

Första avsnittet släpptes redan i december 2020 men nya avsnitt har fortsatt att släppas under 2021. Alla avsnitt finns nu tillgängliga.

Knutby: I blind tro (säsong 1) – 2021

Knutby i blind tro
En av de bästa svenska serierna på HBO 2021. Foto: HBO Max

Genre: Dokumentär, Crime
I rollerna: Anton Berg, Helge Fossmo, Martin Johnson m.fl.

Handling: År 2004 riktades hela Sveriges uppmärksamhet mot den lilla församlingen i Knutby. Ett mord begicks på en ung kvinna, och en pastor, en barnflicka och församlingens ledare hade alla ett finger med i spelet. I denna dokumentärserie försöker två journalister kasta nytt ljus på vad som egentligen hände den där dagen. 

Knutby: I blind tro hade premiär den 4 april 2021. Alla sex avsnitt finns tillgängliga att se. 

 
 

The Handmaid's Tale (säsong 4) – 2021

The Handmaid's Tale
Foto: HBO Max

Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller
I rollerna: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes m.fl.

Handling: The Handmaid's Tale (2017- ) handlar om Offred (June) som placerats i ett samhälle där religion och förtryckande regler styr. I en dystopisk framtid får vi följa Offreds resa mot att försöka fly från samhället där hon blir sexuellt utnyttjad, månad efter månad, med det enda syftet att bära stadens och framtidens barn. 

The Handmaid's Tale har länge klassats som en av de bästa serierna på HBO. Säsong fyra av succéserien hade den 29 april 2021, där de tre första avsnitten släpps samtidigt. 

Manifest (säsong 3) – 2021

Manifest
Foto: HBO Max

Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller
I rollerna: Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis m.fl.

Handling: I denna serie får vi följa en grupp överlevare som kraschat med ett plan i havet, och på platsen för kraschen verkar tiden ha stått still. För deras anhöriga har det gått flera år sedan olyckan och när de återvänder till samhället har hoppet om att hitta dem vid liv sedan länge försvunnit. 

Första säsongen av Manifest hade premiär 2018. Nu är den tredje säsongen här och det första avsnittet hade premiär den 2 april 2021. Fyra avsnitt finns nu tillgängliga. 

Snowfall (säsong 4) – 2021

Snowfall
Foto: HBO Max

Genre: Crime, Drama
I rollerna: Damson Idris, Carter Hudson, Isaiah John m.fl.

Handling: Snowfall utspelar sig under den så kallade "crack-eran" 1983, som hade en stor inverkan på kulturen. I serien får vi följa flera karaktärer som alla kämpar med sina demoner. Det är en våldsam och dramatisk berättelse som vi får ta del av. 

Snowfall började sändas redan 2017 och är nu aktuell med den fjärde säsongen som hade premiär den 25 februari 2021. Alla avsnitt finns att streama. 

Allen v. Farrow (säsong 1) – 2021

Allen v. Farrow
Foto: HBO Max

Genre: Dokumentär, Biografi, Crime
I rollerna: Mia Farrow, Fletcher Previn, Dylan O'Sullivan Farrow m.fl.

Handling: Den omtalade dokumentären om Woody Allen och Mia Farrow berör sexuella övergrepp och en tuff vårdnadstvist. I dokumentären får vi ta del av samtal och intervjuer som berör de sexuella övergrepp Allen har blivit anklagad för.

Allen v. Farrow är en gripande dokumentärserie som hade premiär den 21 februari 2021, och som utan tvekan är en av HBO:s bästa serier 2021. Alla avsnitt finns att streama på HBO Max. 

 
 

Mayans M.C. (säsong 3) – 2021

Mayans M.C.
Foto: HBO Max

Genre: Crime, Drama, Thriller
I rollerna: JD Pardo, Clayton Cardenas, Sarah Bolger m.fl. 

Handling: Mayans M.C. är kapitlet efter den älskade serien Sons of Anarchy. I Mayans M.C. får vi följa EZ när han kommer ut ur fängelset. Han blir medlem i Mayans M.C. där han måste bevisa sig själv och samtidigt hitta en ny identitet för att eventuellt kunna leva den amerikanska drömmen. 

Första säsongen hade premiär 2018 och nu kan du streama den tredje säsongen som släpptes den 17 mars i år. Åtta av tio avsnitt finns tillgängliga. 

Welcome to Utmark (säsong 1) – 2021

Welcome to Utmark
Foto: HBO Max

Genre: Komedi, Drama
I rollerna: Marius Lien, Tobias Santelmann m.fl.

Handling: I den här nya serien får vi följa ett litet samhälle uppe i norr där alla känner alla. Med roliga och udda karaktärer, som den gudshatande pastorn och den sörjande hallicken, så blir det allt annat än tråkigt. 

Welcome to Utmark hade premiär den 18 april 2021. Alla avsnitt finns tillgängliga på HBO Max. 

Det finns som sagt riktigt många bra serier att streama, men är du ute efter det allra bästa på HBO Max så gör du rätt i att välja någon av de ovan listade serierna.

VIDARE LÄSNING: HBO Nordic och HBO Max – vi reder ut skillnaden

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL