MISSA INTE: Nu kan du streama Wonka med Timothée Chalamet

MISSA INTE: Nu kan du streama Wonka med Timothée Chalamet

  • HBO
Johan Samuelsson Krantz
08 mars 2024 kl. 10:03

Willy Wonkas ursprungshistoria kommer till streaming i dag

Upplev berättelsen bakom den mystiska figuren Willy Wonka och hemligheterna bakom hans berömda chokladfabrik – i dag är det premiär för "Wonka" på HBO Max.

I dag har Wonka (2023) premiär efterlängtad streamingpremiär på HBO Max. Detta är en fantasyfilm regisserad av Paul King. Filmen berättar ursprungshistorien om Willy Wonka, den ikoniske karaktären i Roald Dahls roman Kalle och chokladfabriken från 1964, och skildrar hans tidiga dagar på resan till att bli världens främste chokladtillverkare.

Timothée Chalamet spelar huvudrollen som Wonka, tillsammans med en ensemble bestående av bland annat Calah Lane, Rowan Atkinson och Hugh Grant.

Foto: Warner Bros.

HBO Max-premiär för Wonka – en av vinterns stora favoriter

Handlingen i "Wonka" följer Willy Wonka, en aspirerande magiker, uppfinnare och chokladtillverkare, som tar sig för att etablera sin chokladbutik på Galéries Gourmet. Han blir tvingad att stanna på Mrs. Scrubitts pensionat och hamnar i trubbel med rivaliserande chokladtillverkare och stadens polischef. Wonka och hans vänner kämpar för att rädda hans dröm och avslöjar en korruptionsskandal inom den lokala chokladindustrin.

Filmen hade premiär i London i november, innan den rullades ut globalt i december. Kritiken var mestadels positivt, med lovord gällande manus, skådespelarprestationer och visuella effekter. Den blev en kommersiell framgång och nominerades till flera priser, inklusive en BAFTA för bästa brittiska film och en Golden Globe för bästa manliga huvudroll i en musikal eller komedi.

Initialt var det flera skådespelare som var tilltänkta för rollen som Wonka, däribland Tom Holland, Donald Glover, och Ryan Gosling. Här drog Timothée Chalamet det längsta strået. 

Missa inte "Wonka" – en av vinters största succéer – som har premiär i dag på HBO Max.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL