Timothée Chalamets sångröst hyllas av Wonka-regissören

Timothée Chalamets sångröst hyllas av Wonka-regissören

13 september 2023 kl. 13:00

Inspelning pågår för Roal Dahls boksuccé

I rollen som den unge Willy Wonka syns stjärnskottet Timothée Chalamet. Huvudrollen rymmer både sång och dans, en roll som skådespelaren inte ens behövde provfilma för. Nu hyllas han för sina sånginsatser av regissören Paul King.

Just nu pågår inspelningen Wonka, som är en prequel till Roal Dahls boksuccé Kalle och chokladfabriken. Som titeln indikerar, fokuserar den här historien på hur den excentriske godismakaren Willy Wonka egentligen blev som han blev.

I en intervju med Total Film tar regissören Paul King chansen att hylla sin stjärna, huvudrollsinnehavaren Timothée Chalamet.

Timothée Chalamets sångröst hyllas av Wonka-regissören

Paul King jämför Timothée Chalamets sånginsatser med skådespelaren och sångaren Bing Crosby. Den framlidne amerikanen var särskilt framgångsrik som sångare, under 1930- och 40-talet. Regissören berättar för Total Film att Timothée Chalamet behärskar allt ifrån imponerande “showstoppers”, till mer känslosamma låtar.

Gjorde ingen audition

Att Timothée Chalamet inte behövde göra någon audition för rollen som Willy Wonka, framgår i en intervju med Rolling Stone. Den unga stjärnan var den enda Paul King hade i åtanke när han fick uppdraget som regissör. Han menar att situationen är speciell då många av Chalamets skolmusikaler finns att se på YouTube. Trots att regissören tagit del av dessa, så hade han inte väntat sig att skådespelaren skulle vara så pass duktig som han är.

En film med sånger, men ingen musikal

Wonka kommer att innehålla både sång och dans, menar regissören. Dock är han fast besluten om att det inte är en musikalfilm. Precis som i boken så kommer exempelvis Oompa Loomperna sjunga, men det kommer inte finnas någon övrig sång i dialogen. På så sätt är filmen ingen typisk musikalfilm, menar Paul King.

“Wonka” har biopremiär den 13 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL