Vi i villa – Allt om Henrik Schyfferts nya serie

Henrik Schyfferts serie nu på HBO Max

  • HBO
Emil Oscar Rasmussen
07 mars 2023 kl. 18:03

Schyfferts hyllade serie har hittat till HBO Max

Henrik Schyfferts hyllade "Vi i villa", som hade premiär på Discovery+ under 2022, har nu hittat till HBO Max. De två streamingtjänsternas delade vårdnad över serien är en i raden av rockader med nordiska produktioner som har genomförts den senaste tiden.

Henrik Schyfferts serie nu på HBO Max
Foto: Discovery+

Knappt ett år efter att Vi i villa hade premiär på discovery+ har serien, skapad av Henrik Schyffert, även intagit HBO Max. Vi i villa är baserad på Hans Koppels roman med samma namn och fick ett varmt mottagande. Filmtopp delade exempelvis ut ett högt betyg till serien och att fler nu får chansen att se den på HBO Max är glada nyheter.

Att discovery+ och HBO Max nu har delad vårdnad över Vi i villa är med det sagt anmärkningsvärt med tanke på att den sistnämnda av de två streamingtjänsterna inte ens ger tak över huvudet till sina egna, nordiska satsningar längre. Så sent som i dag gick SkyShowtime ut och bekräftade att tidigare HBO- och HBO Max-original som Björnstad, Lust, Beforeigners och Kamikaze har premiär på deras plattform den 14 mars.

Nyheten om att de nordiska satsningarna snart lanseras som SkyShowtime Exclusives följer efter att streamingtjänsten nyligen köpte de exklusiva rättigheterna till 21 lokala serier från Warner Bros. Discovery.

Samtidigt som HBO Max inte har utrymme för sina egna nordiska serier, gör man alltså plats för titlar producerade åt discovery+. Vi i villa är en i raden av ett växande antal produktioner från discovery+ som även letat sig till HBO Max. Tidigare har vi exempelvis kunnat se House of Hammer och den danska serien Dopamin göra samma resa.

Anledningen till det överlappande innehållet på HBO Max och discovery+ sker efter förra årets sammanslagning av Warner Bros. och Discovery. Under fjolåret rapporterades det otaliga gånger om en sammanslagning av de två streamingtjänsterna och utvecklingen vi ser nu kan mycket val vara ett första steg i den processen.

Detta är Vi i villa på HBO Max och Discovery+

Under tiden som vi bevittnar HBO Max identitetskris ta nya former kan användare av tjänsten nu njuta av en ny högklassig serie på plattformen. Vi i villa handlar om Anders, som lever det perfekta Svenssonlivet – åtminstone på pappret. Anders har villa och familj i ett till synes behagligt förortsområde, men inombords närmar han sig bristningsgränsen. Det rutinmässiga livet skaver mer och mer för var dag som går och när han en dag inser att hans dotter blir illa behandlad rinner bägaren till sist över.

Anders tar till en okonventionell metod för att ruska liv i tillvaron igen – han bestämmer sig för att börja trakassera sina grannar.

Skådespelarensemblen i denna utmärkta serie utgörs av bl.a. Mattias Nordkvist, Sanna Sundqvist, Johan Widerberg och Helena af Sandeberg. Avsnitten är regisserade av Henrik Schyffert.

 

NÄSTA ARTIKEL