Då kommer de nordiska HBO Max-serierna till SkyShowtime

Då kommer de nordiska HBO Max-serierna till SkyShowtime

  • SkyShowtime
Filmtopp
07 mars 2023 kl. 11:03

SkyShowtime bekräftar datumet för de nordiska seriernas återkomst

HBO Max övergav sina nordiska satsningar och raderade dem från sin streamingtjänst som om de aldrig existerat. Lyckligtvis har SkyShowtime svept in som en riddare i skinande rustning för att ge dem nytt tak över huvudet. Nu bekräftar SkyShowtime i ett pressmeddelande premiärdatumet för flera av de nordiska serierna man har förvärvat.

SkyShowtime kan nu bekräfta att de populära nordiska original-tv-serierna: "Björnstad" (Sverige), "Lust" (Sverige), "Beforeigners" (Norge) och "Kamikaze" (Danmark) kommer att kunna streamas exklusivt från den 14 mars.

De här serierna ingår i det förvärv som meddelades nyligen, där SkyShowtime säkrade exklusiva europeiska rättigheter till 21 lokala serier från Warner Bros. Discovery, inklusive några från HBO Max populära och kritikerrosade program från regionen.

Björnstad, Lust, Beforeigners och Kamikaze kommer att vara SkyShowtime Exclusives. Dessutom kommer två välkända titlar att finnas tillgängliga att streama för prenumeranter, dessa är: Welcome to Utmark (Utmark – Norge) och Pray, Obey, Kill (Knutby – Sverige).

Senare i år kommer kunder i Norden att kunna streama SkyShowtime originalserien ID (arbetstitel – Finland och Sverige).

SkyShowtime Exclusives – detta är de nordiska serierna

Björnstad: Detta svenska drama baseras på den bästsäljande romanen med samma namn. Björnstad förlorar långsamt mark till de omgivande träden som kryper allt närmare, men med ett juniorhockeyteam som har en chans att vinna den nationella seminfinalen vilar lokalbefolkningens drömmar nu på en handfull tonårspojkars axlar. Denna tunga börda blir det som tänder gnistan för en våldsam handling som kommer att traumatisera en ung flicka och skapa kaos i samhället. Anklagelser kastas fram och far fram som svallvågor på en liten insjö genom Björnstad och påverkar alla invånare.

Lust: Anette (Sofia Helin), Nadia (Anja Lundqvist), Ellen (Julia Dufvenius) och Martina (Elin Klinga) är gamla barndomsvänner i 40-årsåldern som bor och (för det mesta) trivs i Stockholm. När Anette genomför en undersökning med titeln ”Sex är en motorväg till hälsa” där hon ska undersöka om bra sex – eller brist därpå – påverkar hälsan för svenska kvinnor över 40, börjar vännerna plötsligt ifrågasätta hur livet har kommit i vägen för deras egna passion och önskningar. Lust är en komedi om vänskap och nyfikenhet och följer fyra kvinnor som är redo att utforska livet bortom förväntningarna på karriär, äktenskap och moderskap.

Beforeigners: Denna norska sci-fi-komedi utspelar sig i en nära framtid där människor från dåtiden börjar dyka upp i nutid. Beforeigners kommer från tre tidsperioder: stenåldern, vikingatiden och det sena 1800-talet. Det norska samhället som framställs i den här serien är komplext och innebär både möjligheter och utmaningar för båda sidor, men det finns hopp och medmänsklighet. Beforeigners är både en bild av detta surrealistiska universum och en berättelse om vänskapen mellan kriminalpolisen Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) och Alfhildr Enginsdottir (Krista Kosonen) som genomför en mordutredning flera år efter den första vågen av tidsintegreringen.

Kamikaze: Kamikaze är en berörande dansk dramaserie som följer den starka och charmiga 18-åriga Julie (Marie Reuther) på en resa för att återupptäcka sig själv, efter att hon förlorat sina föräldrar och sin bror i en flygolycka. Plötsligt befinner hon sig ensam i ett stort hus med dyra bilar i garaget och, i teorin, allt som de flesta människor bara kan drömma om: hon är ung, vacker och har pengar – massor av pengar – men världsliga ägodelar har inget värde för Julie längre och hon tvingas söka efter skäl att leva vidare. Hon ger sig ut på en vild och turbulent resa som tar henne från hemlandet Danmark till avlägsna platser i världen. Serien baseras på romanen Gör vad du vill av Erlend Loe.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL