KLART: HBO Max och discovery+ blir gemensam streamingtjänst 2023

KLART: HBO Max och discovery+ blir gemensam streamingtjänst 2023

Filmtopp
05 augusti 2022 kl. 09:08

Då kommer nya streamingtjänsten till Sverige

Sammanslagningen mellan HBO Max och discovery+ har varit på tapeten under en längre tid. Nu förstår vi att det blir verklighet under 2023.

Redan i mars kunde vi dela med oss av nyheten om den stora sammanslagningen av HBO Max och discovery+. Nu vet vi att skiftet kommer gå i lås till sommaren nästa år. 

När de första uppgifterna om en sammanslagning dök upp, förklarade Discoverys finansdirektör Gunnar Wiedenfels följande:

 – Kombinationen kunde inte vara mer rimlig sett till vad vi gör. Vi har HBO Max, med ett mer premium och snedvriden manlig positionering, och den kvinnliga positioneringen hos Discovery, förklarar Wiedenfels som är mycket spänd över att få kombinera innehållen.

Det är Warner Bros. Discovery som avslöjar att HBO Max och discovery+ kommer att lanseras i USA som en enda tjänst sommaren 2023. Enligt JB Perrette, VD för global streaming på Warner Bros Discovery, berättar om företagets resultatsamtal för andra kvartalet:

– I slutet av dagen var att sätta ihop allt innehåll det enda sättet vi såg för att göra detta till en livskraftig verksamhet. Att sammanföra HBO Max och Discovery+ syftar till att ordna så att det finns något för alla i hushållet. 

Perrette förklarar vidare att sammanslagna HBO Max-discovery+ kommer att kombinera de bästa delarna av båda tjänsterna. Han tryckte på att HBO Max har haft prestanda- och kundproblem, men erbjuder en rik uppsättning funktioner medan discovery+ har mer begränsade funktioner, men en mer robust underliggande leveransinfrastruktur.

Då kommer HBO Max-discovery+ till Sverige

Efter lanseringen av sommaren 2023 i USA planerar Warner Bros. Discovery att ta den förenade plattformen till Latinamerika hösten 2023, Europa i början av 2024, Asien och Stillahavsområdet i mitten av 2024, och ytterligare marknader hösten 2024.

Från och med början på 2024 slipper vi här hemma i Sverige med andra ord att behöva välja mellan de två.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL