Bästa filmerna 2022

HBO Max slutar släppa biofilmer efter 45 dagar

  • HBO
Filmtopp
07 augusti 2022 kl. 23:04

Supersatsningen ett minne blott

Streamingtjänstens populära "Project Popcorn" skrotas och biofilmer kommer inte längre att släppas på HBO Max fyrtiofem dagar efter deras premiärer.

Sedan HBO Max lanserades i höstas har vi fått ta del av biofilmer i streamingutbudet tidigare än någonsin förut, vilket varit en stor dragningskraft bland deras prenumeranter. Men nu väljer man att byta strategi, detta på grund av att det inte ska vara ekonomiskt hållbart.

HBO Max har skickat storfilmer som The Batman och Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter till streamingtjänsten efter att de rullat blott fyrtiofem dagar på bio. Detta var tänkt att fortsätta genom 2022, men i samband med att Warner Media – som äger streamingtjänsten – slog ihop sig med Discovery Inc. har saker och ting förändrats bakom kulisserna. Inte minst fick Warner Medias vd Jason Kilar som ska ha varit drivande i det så kallade "Project Popcorn" lämna sin post. Likaså har flera HBO Max originalfilmer försvunnit från tjänsten. 

Planerar fortfarande att släppa vissa filmer med kortare fönster

HBO Max slutar släppa biofilmer efter 45 dagar
Foto: HBO Max.

Nya Warner Bros. Discovery VD David Zaslav flaggar nu för ett strategiskt skifte bort från att släppa dyra biofilmer på HBO Max:

– Denna idé om dyra filmer som går direkt till streaming, vi kan inte hitta ett ekonomiskt argument för det. Vi gör ett strategiskt skifte. Som en del av det har vi varit ute på stan och pratat om vårt engagemang för biofönstret.

Han fortsätter med att de fortfarande vill släppa utvalda titlar tidigare på streamingtjänsten:

– Ett antal filmer kommer att lanseras med kortare fönster.

Kanske kommer företaget att gå i samma fotspår som Universal, som exempelvis skickade The Northman till Peacock efter 45 dagar, men behåller kassakor likt Jurassic World Dominion på bio och hyrtjänster en längre tid.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL