Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Streamingligan 2022 – bästa streamingtjänsten

Streamingligan 2022 – hitta den bästa streamingtjänsten

Filmtopp
Filmtopp | Artikel
20 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
20 juni 2022

Vilken är årets mest framgångsrika streamingplattform?

Vilken är egentligen årets bästa streamingtjänst? Det försöker Filmtopp slå fast genom att introducera "Streamingligan". Här listar vi vilka plattformar som presterar bäst baserat på våra recensioner, jämför streamingtjänster och gottar oss i statistik.

Filmtopp fortsätter att syna streamingmarknaden in i minsta detalj för att göra det så enkelt som möjligt för alla film- och serieälskare där ute att hitta rätt streamingplattform.

Med ett växande antal tjänster och priser som börjat ticka uppåt är det ytterst få som har möjligheten att abonnera på fler än någon enstaka streamingtjänst. Att välja eller välja bort några av alternativen är lättare sagt än gjort – och det är där Streamingligan kommer in i bilden.

Streamingligan rangordnar de främsta streamingtjänsterna på marknaden baserat på Filmtopps recensionsbetyg – den plattform med högst snittbetyg placerar sig överst i tabellen. Tanken är att ligan ska ge en överblick över hur

Vill du jämföra utbudet på streamingtjänsterna kan vi rekommendera vår streamingguide. Du kan också kolla in våra samlingslistor för de bästa serierna 2022 och de bästa filmerna 2022.

Streamingligan 2022 uppdaterades senast 2022-06-20.

Streamingligan 2022 – den bästa streamingtjänsten just nu

Streamingligan 2022

Just nu är det Apple TV+ som toppar Streamingligan med ett imponerande snittbetyg på 3,40. Även HBO Max imponerar med ett snitt på 3,36. Netflix placerar sig i skrivande stund på jumboplaceringen i tabellen, men värt att notera är att de recenserats avsevärt många fler gånger än de övriga, vilket kan påverka resultatet.

Bland de huvudsakligen svenska och skandinaviska streamingtjänsterna är det SVT Play och Discovery+ som går starkast. Även här kan det dock vara värt att notera att Viaplay och C More – som skuggar dem – har betydligt fler recensioner.

Streamingtjänster – statistik

Streamingligan 2022 – Antalet femmor i betyg

Filmtopp har varit väldigt sparsamma med att dela ut full pott än så länge under året. Totalt sett är det endast fem av 184 skrivna recensioner som resulterat i ett toppbetyg. Motsvarande har det delats ut 46 stycken 4:or, 77 stycken 3:or, 48 stycken 2:or och 8 stycken 1:or.

Streamingligan 2022 – fun facts, jämförelser

Netflix är den streamingtjänst vars produktioner har recenserats överväldigande mest. Totalt 63 av 184 recensioner synar produktioner från Netflix, vilket motsvarar cirka 34 procent. Av dessa 63 recensioner har två stycken resulterat i högsta betyg.

En annan siffra som sticker ut är att HBO Max tenderar att tilldelas betyget 4 oftare än någon annan streamingtjänst. Hela 57 procent av produktionerna som recenserats på HBO Max har fått det näst bästa betyget. Däremot har streamingtjänsten än så länge inte tilldelats någon fullpoängare.

Streamingligan 2022 – fyror och femmor

Letar du efter streamingtjänsterna som tilldelats flest antal toppbetyg, så får du vända dig till HBO Max, Netflix och Apple TV+.

HBO Max har tilldelats 13 stycken 4:or. Netflix har tilldelats 6 stycken 4:or och 2 stycken 5:or. Apple TV+ har tilldelats 6 stycken 4:or och en 5:a.

De billigaste streamingtjänsterna 2022 – prisjämförelser

Streamingligan SVT Play

De streamingtjänsterna (exklusive SVT Play) som just nu erbjuder de billigaste månadsabonnemangen är Amazon Prime Video och Apple TV+. Flera av aktörerna erbjuder startpaket eller tillfälliga prissänkningar som kan innebära ett billigare månadspris, men sett till de ordinarie prissättning är dessa två billigast med 59 kronor i månaden. Discovery+ har dock ett paket för 19 kronor i månaden, men då innehåller programmen reklam.

Prime Video erbjuder just nu även det billigaste årsabonnemanget för 549 kronor/år. HBO Max kostar 699 kr om du betalar per år och Disney+ kostar 890 kronor om du betalar per år.

Streamingligan 2022 – prisjämförelser

Filmtopp kommer att uppdatera Streamingligan löpande under året.

NÄSTA ARTIKEL