A Discovery of Witches säsong 4 – detta vet vi

A Discovery of Witches säsong 4 – detta vet vi

  • HBO
Filmtopp
Uppdaterad 22 februari 2022 kl. 15:02 | Publicerad 18 februari 2022 kl. 16:02

Blir det en fjärde säsong av A Discovery of Witches?

I februari avrundades den tredje säsongen av "A Discovery of Witches" på HBO Max. Har du hunnit med säsongen sju avsnitt undrar du säkert om en fjärde säsong väntar. Filmtopp har svaret.

"A Discovery of Witches" är en serie som bitvis glidit under radarn för många, men som ändå har lyckats bygga sig en gedigen följarskara över sina tre säsonger.

Serien handlar om forskaren och häxan Diana Bishop (Teresa Palmer), som kommer över en tidigare förlorad skrift och måste lösa mysterierna som den döljer. Till sin hjälp har hon vampyren Matthew Clairmont (Matthew Good), men kan en häxa verkligen lita på en vampyr?

I Sverige finns samtliga tre säsonger att streama i sin helhet på HBO Max.

När kommer A Discovery of Witches säsong 4?

Tyvärr ser det inte ut att bli fler avsnitt av A Discovery of Witches. Med den tredje säsongen är serien nämligen avslutad. Hade du hoppats på en säsong 4 får du helt enkelt försöka hitta någon annan serie att distrahera dig med.

Anledningen till att serien lagts ner efter sina tre säsonger beror i första hand på att källmaterialet som serien är baserad på, Deborah Harkness böcker i hennes All Souls-trilogi, följer ungefär samma händelseförlopp. Berättelsen som serien skildrar är helt enkelt över där säsong 3 avrundas.

Att serien avslutas behöver dock inte betyda att vi har sett det sista från A Discovery of Witches-universumet. Flera av skådespelarna i serien, som Steven Cree och Tanya Moodie, har båda ställt sig positiva till eventuella spinoffs.

Det finns dessutom en fjärde bok från Harkness, utöver trilogin, som fokuserar på Matthews son, Marcus Whitmore.

Du kan med andra ord inte räkna med en säsong 4 av "A Discovery of Witches", men ge inte upp hoppet eventuella spinoffs riktigt än.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL