Här dyker Ingvar Hirdwall upp som Grannen i Beck – Inferno

Här dyker Ingvar Hirdwall upp som ”Grannen” i nya Beck – Inferno

Axel Diedrichs
Uppdaterad 27 november 2023 kl. 10:11 | Publicerad 24 november 2023 kl. 20:11

Näst sista framträdandet

I "Beck – Inferno" får vi se den bortgångne skådespelaren Ingvar Hirdwall dyka upp som ”Grannen”. I scenen är han arg över vad som försiggår i tvättstugan.

Väntan har varit lång men snart får tittarna se nästa Beck-film med Peter Haber tillbaka som titelkaraktären. Men det är inte bara Haber och de andra som utgör Beck-gruppen vi återser, utan också "Grannen", även känd som Valdemar. Den folkkäre skådespelaren Ingvar Hirdwall gick bort i början av april men hann spela in sina sista scener i filmserien. 

Här dyker Ingvar Hirdwall upp som ”Grannen” i nya Beck – Inferno
Ingvar Hirdwall tittar fram i "Beck – Inferno". Foto: TV4.

Det pratas mycket om att Peter Haber med Inferno och Dödläge kommer upp i hela femtio Beck-filmer. Men faktum är att Ingvar Hirdwall har medverkat i lika många – och klassiska Mannen på taket därtill. Skådespelaren som gjort sig känd inför hela Svenska folket som Becks karismatiske om än något oförsiktige granne Valdemar, hann innan sin död spela in sina scener till både Inferno och Dödläge. Om Haber stannar vid film nummer femtio kommer de alltså båda två att ha delat sin resa i filmserien från start till slut.

Beck – Inferno har premiär på TV4 och TV4 Play den 8 december. När handlingen tar vid befinner sig gruppen i en kris när Josef utreds för påstådd misshandel av en SÄPO-agent. Han erbjuds hjälp av SÄPO-ledaren Klas Fredén, men hans motkrav är det kostsamt sådant. Samtidigt sliter Alex Beijer med att hålla ställningarna när hon och de andra ska knäcka ett nytt mordfall.

Här dyker Ingvar Hirdwall upp som ”Grannen” i nya Beck – Inferno
Ingvar Hirdwall. Foto: TV4.

Ingvar Hirdwall dyker upp som ”Grannen” i nya Beck – Inferno

Mitt i allt drama dyker "Grannen" upp för att ge oss en andningspaus från våldet och misären. Den här gången för att dela med sig av sitt egna "krig". När Martin Beck träffar honom i trapphuset är han upprörd över att någon klippt sönder hans kalsonger efter att han lämnat dem i tvätten. 

– Har du också fått dina fillingar sönderklippta så här? Ger mig fan på att det är den där kärringen nere på tvåan, säger "Grannen" och konstaterar att man inte kan lita på någon längre. Ställd över vad han får höra kämpar Beck med att få fram ett ord.

Peter Haber i "Beck – Inferno".
Peter Haber. Foto: TV4.

Gällande känslan av att inte kunna lita på någon, så är det en som Josef får känna när han måste ta sig ur sin svåra knipa för att förhoppningsvis kunna rädda sitt skinn. 

Från och med den 8 december kan du se "Beck – Inferno" på TV4:s kanaler. I filmen ser vi även den populära skådespelaren Happy Jankell dyka upp och göra en oväntad roll. I filmen efter, som heter "Dödläge" tittar Ingvar Hirdwall fram igen, då med sitt allra sista framträdande som "Grannen".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL