Happy Jankells vågade roll – spelar strippa i Beck

Happy Jankells vågade roll – spelar strippa i Beck

Axel Diedrichs
Uppdaterad 13 december 2023 kl. 10:12 | Publicerad 26 november 2023 kl. 20:11

Skådespelaren tittar fram i den efterlängtade filmen

I "Beck – Inferno" ser vi Happy Jankell dyka upp i en oväntad och vågad roll som strippa. Hennes karaktär Karolina söks upp av den svårt utsatte Josef.

Den 8 december är det premiär för den efterlängtade filmen Beck – Inferno som fortsätter serien vars senaste del hade premiär den 17 mars. Precis som sina föregångare fortsätter filmen att höja insatserna för Beck-gruppen, i synnerhet Martin Wallströms karaktär Josef som är under utredning för att ha misshandlat en SÄPO-agent. För att kunna ta sig ur sin knipa får han ett erbjudande av den nyligen tillsatte SÄPO-chefen Klas Fredén – men som vi har fått lära oss är det kostsamt att få den här sortens hjälp från toppen. 

Sett till fördröjningen mellan filmerna har det varit många spekulationer om vad som pågår med Beck – kommer serien att fortsätta efter den här säsongens finalrulle Dödläge, som också är den sista inspelade delen? Många vill se Peter Haber fortsätta göra titelkaraktären, men han har själv berättat för Filmtopp att han "pendlar väldigt". Annat som det pratas om är den avlidne skådespelaren Ingvar Hirdwalls roll i de kvarstående filmerna – Filmtopp har tidigare kunnat avslöja att han medverkar i både Inferno och Dödläge.

Happy Jankells vågade roll – spelar strippa i Beck
Happy Jankell i "Beck – Inferno". Foto: TV4.

Happy Jankell spelar strippa i Beck

Utöver allt som cirkulerar runt Beck-filmerna finns en begynnande snackis om den omtyckta skådespelaren Happy Jankells oväntade framträdande i Inferno. När vi minst anar det dyker hon upp i filmen och spelar strippan Karolina, som Josef söker upp för att ta reda på var en av hennes vänner befinner sig. Rollen kan klassas som en vågad sådan där hon dansar lättklädd framför kameran i en tagning som etablerar strippklubben Josef söker sig till för att komma vidare med ett viktigt spår.

Happy Jankell har den senaste tiden lyst med sin frånvaro i rampljuset. Hon syntes senast till i den andra säsongen av Viaplay-serien Delete Me och har säkerligen varit saknad bland sina fans. Vi kan informera dig om att hon bär en relativt liten men samtidigt viktig roll i Beck – Inferno, och att hon medverkar i flera scener. 

Martin Wallström i Beck – Inferno
Foto: TV4.
Happy Jankell i Beck – Inferno
Foto: TV4.
Happy Jankell spelar strippa i Beck
Foto: TV4.

"Beck – Inferno" släpps på TV4 Play den 8 december. Samma kväll visas den på kanalen TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL