Här är vinnaren av Farmen 2023: "Jag bara skakar"

Här är vinnaren av Farmen 2023: "Jag bara skakar"

Uppdaterad 20 mars 2023 kl. 12:03 | Publicerad 19 mars 2023 kl. 07:03

Säsongen avslutas med rafflande tävling

Finalen av "Farmen" 2023 är här och nu vet vi vem som är årets farmare och vinnare av en halv miljon kronor.

Varning för spoilers: Artikeln beskriver händelserna i "Farmen" 2023. Vinnaren presenteras nu i texten då avsnittet släppts på TV4 Play.

Viktor och Asiatou lämnar Farmen 2023
Viktor och Asiatou i "Farmen" 2023. Foto: TV4 / C More

Detta hände i semifinalen

Sedan tidigare kan vi konstatera att Nebil Davidsson tog andra finalplatsen efter att Tora Brandström lyckades få ihop 10 poäng. Viktor Bergström och Asiatou Touray föll precis vid målsnöret men tog ändå beskedet bra. Asiatou uttryckte att hon och Viktor var de som behövde vinna som mest men var glad att ingen av dem tog förlusten för hårt och att de båda kände sig stolta över sig själva. 

– Alla som har sökt till Farmen har vetat om att det är ett spel och det måste man också ta med sig. Det finns alltid någon som gillar att spela spelet lite hårdare än andra, och den personen var ju då jag, sa Viktor.

Tora Brandström pratar med Nebil Davidsson om att vara i final. Foto: TV4 / C More

Finalisterna Tora och Nebil

När finalisterna Tora och Nebil återvände till gården möttes de av ett uppdukat bord med mat och dricka. De tog för sig av läckerheterna och pratade om resan till finalen. Nebil uttryckte att han kände sig slut efter att ha varit i tävlingen sedan dag ett. Tora sa att när hon först kom till torpet kände panik inför miljön hon hamnat i men att hon bestämde sig för att kämpa sig igenom det.

– Det känns jättekonstigt att vi bara är två stycken i det där gigantiska huset. Det kommer bli skönt att stänga den där dörren i morgon när vi går till tinget en sista gång och känna att “det här har vi fan gjort bra”, sa Nebil.

Farmen 2023-deltagare under finalen
"Farmen" 2023:s utslagna deltagare. Foto: TV4 / C More

Starka känslor inför finalen

Inför finalen återvänder alla utslagna Farmen 2023-deltagare för att se den spänningsfyllda uppgörelsen. Programledaren Anna Brolin frågade Jan-Christer JCNilsson hur det var att vara tillbaka för att se finalen och han uttryckte att det kändes fint och att det kändes bra att få träffa gänget igen.

– Det är precis som att man är en liten skolklass. Det är skoj, de har förlängt mitt liv med fem år förmodar jag, sa JC.

Sandra Göransson blev rörd av JCs svar och förklarade hur mycket hon och många andra tycker om honom. Det blev spänd stämning när Anna även frågade Julia Joelsson Boänges hur det kändes att vara tillbaka igen och kameran panorerade till Viktor Bergström som vred på sig. 

– Det är blandade känslor men det är jättekul att träffa alla igen och även nya ansikten, som jag inte har träffat, vilket är jättekul. Borta bra men hemma bäst, svarade Julia.

Vi fick även ta del av hur deltagarna har spelat spelet, vilka starka pakter som funnits, om Artin Ghookassis dåliga matvanor efter Farmen och Christoffer Hammarlöf, Viktor och Artins galna tid på torpet.

Nebil och Tora i finalen av Farmen 2023
Finalisterna Nebil och Tora.

En jämn kamp om titeln "årets farmare"

Finalisterna möttes av nio lådor innehållande en fråga eller tävlingsgren var. Tora Brandström lottades ut till att välja den första lådan som innehöll tävlingen “selen”. Nebil Davidsson hade sedan tidigare lovat sina barn att lära sig så mycket om hästar som möjligt och lyckades vinna första tävlingen. Därefter möttes finalisterna i att placera ut rätt köttdelar på ett styckschema av ett lamm, vilket båda svarade rätt på och fick därför varsitt poäng. Det var en rafflande kamp och inför den sista frågan hade både Tora och Nebil fem poäng var...

Final i Farmen 2023
Nebil och Tora gör upp i den avgörande grenen "grödan". Foto: TV4 / C More

Den avgörande grenen i Farmen 2023 blev en gårdsfråga där finalisterna skulle placera ut växters namn på rätt plats. Det skulle avgöras på vem som svarade korrekt på kortast möjliga tid. Det var med stress i blicken som Nebil och Tora placerade ut namnbrickorna och när Nebil ringde på klockan för att få sina svar rättade såg vi en besegrad Tora. 

– Det är korrekt resultat och vi har en vinnare av Farmen 2023, utropade Anna Brolin.

Nebil Davidsson vann Farmen 2023
Årets farmare är Nebil Davidsson. Foto: TV4 / C More

Nebil är årets farmare

Champagnen sprutade när Nebil Davidsson utnämndes till årets farmare och vinnare av en halv miljon kronor. En överlycklig Nebil kramade om Farmen-deltagarna och han uttryckte hur magiskt det känns att lämna farmen som en vinnare.

– Jag bara skakar och jag ville bara berätta för familjen, “jag har tagit mig hit och jag kommer hem som en vinnare”. Som “the winner”, förklarade Nebil.

Nebil Davidsson kastar bort sin bondepraktika efter vinsten i Farmen 2023
Nebil kastar bort sin bondepraktika efter finalen i "Farmen" 2023. Foto: TV4 / C More

Nebil berättade att han var glad att han vågade testa något nytt och vågade tro på sig själv. Han visade därefter upp sin bondepraktika-bok.

– Den här vill jag tacka för i sommar, men jag vill aldrig mer se den, sa Nebil och kastade bondepraktikan bakom sig.

Tack för en fantastisk säsong! Finalen av "Farmen" 2023 ser du på TV4, TV4 Play och C More. Missa inte heller säsongspremiären av "Robinson" 2023 med start i kväll på TV4, TV4 Play och C More!

Mer läsning

NÄSTA ARTIKEL