Tora Brandström öppnar upp i Farmen 2023: Min pappa var alkoholist

Tora Brandström öppnar upp i Farmen 2023: "Min pappa var alkoholist"

14 mars 2023 kl. 07:03

"Farmen"-finalisten Tora om sin pappas traumatiska bortgång

Under dagens avsnitt av “Farmen” 2023 överraskades deltagarna med ett besök av sina nära och kära. Tora Brandström fick återse sin lillebror och berättade om syskonens traumatiska uppväxt.

Varning för spoilers: Artikeln beskriver händelserna i dagens avsnitt av "Farmen" 2023.

Tora Brandström berättar om "Farmen" 2023 för sin bror
Tora Brandström berättar om farmen för sin bror, Axel. Foto: TV4 / C More

Det blev ett kärt återseende för farmarna när deras anhöriga kom gåendes på vägen till gården. Tora Brandström välkomnade sin lillebror, Axel, och hon var snabb med att dela med sig om hur livet på farmen har varit.

– Det är helt ofattbart att min lillebror Axel är här. Man har ju typ glömt bort att det faktiskt finns ett liv utanför. Det är svårt att förklara allting som man är med om och hur det faktiskt är att vara här. Så det är skitkul att han har kommit hit och får se allting och man får förklara allting. Det kommer vara en extra speciell grej som man bara delar med honom, förklarade Tora.

Tora Brandström berättar om sin pappa i "Farmen" 2023
Tora Brandström. Foto: TV4 / C More

“Gemensamt trauma”

Tora och Axel berättar om att de är uppvuxna tillsammans med halvsyskon, men förklarar att de är helsyskon. De beskriver att de står varandra nära och att de har ett “gemensamt trauma” i och med sin pappas bortgång.

– Min pappa var alkoholist och min pappa var väldigt arg. Det var mycket som han inte tålde. Det har varit tufft, helt enkelt, det är mycket som har varit traumatiskt för oss, säger Tora.

Tora fortsätter med att förklara att syskonens uppväxt har påverkat dem mycket.

– Efter min pappa gick bort så blev jag väldigt arg och jag bråkade extremt mycket med min mamma, så det har varit extremt stökigt.

Tora tillsammans med sin lillebror i Farmen 2023
Syskonen Tora och Axel.  Foto: TV4 / C More

Bortgången förde dem tillsammans

Efter ett par år som Tora beskriver som “stökiga” lugnade tillvaron ned sig och syskonen fann varandra genom sina delade upplevelser.

– Det är ju nu när vi har blivit äldre som vi har verkligen kunnat komma varandra närmare och dela det som vi faktiskt var med om när vi var små, sa Tora.

Syskonen log och Axel uttryckte att de i dag har en bra relation.

Finalveckan av "Farmen" 2023 ser du på TV4, TV4 Play och C More.

NÄSTA ARTIKEL