Här är semifinalisterna i Farmen 2023

Här är semifinalisterna i Farmen 2023

  • C More
15 mars 2023 kl. 08:03

De tre sista platserna i semifinalen tävlades ut i grenarna “kniven”, “jämvikten” och “hammaren”

Med ny energi och pepp från nära och kära känner sig farmarna mer redo än någonsin att tävla om de sista platserna i semifinalen.

Varning för spoilers: Artikeln beskriver händelserna i dagens avsnitt av "Farmen" 2023.

“Vi ses snart”

I dag blev det dags att ta farväl av nära och kära och börja blicka framåt mot finalen. Farmarna kände sig alla motiverade efter att ha fått träffa sina anhöriga.

– Nu är det riktigt spännande. Jag är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och mitt pannben är hårdare än någonsin. Det är kvartsfinal och jag ska se till att vinna, sa Sebastian.

Farmarna hittade senare ett brev där det meddelades att det var dags för Sandra Öder, Sebastian Västerlund, Tora Brandström, Asiatou Touray och Viktor Bergström att göra sig redo för kamp. Nebil Davidsson, som redan sitter säker inför semifinalen, önskade dem lycka till. De andra besvarade honom med ett “vi ses snart”.

Tävlingen "kniven", Sandra Öder skär korv i Farmen 2023
Sandra Öder i tävlingen "kniven". Foto: TV4 / C More

Semifinalisterna i Farmen 2023 utses

Tävla i att skära korv

Anna Brolin mötte farmarna på logen och förklarade att två av dem inte skulle återvända till farmen och att det inte skulle vara möjligt att använda sina amuletter i dagens kamper. Den första tävlingen blev “kniven”, där skulle deltagarna skära så många hela korvskivor som möjligt. Trots att Sebastian var färdigt först utsågs Tora som tävlingens vinnare med 30 perfekta korvskivor. 

– Jag fattar ingenting, jag är klar för semifinal! Jag fattar det inte, det är helt sjukt, sa Tora om att vara semifinalist.

Anna Brolin väger viktskillnaden i Farmen 2023
Anna Brolin väger skillnaden i "jämvikten". Foto: TV4 / C More

“Jag kommer ta det här”

Nästa tävling blev “jämvikten”, till Sandras förtjusning. Viktor uttryckte att Sandra i en tidigare tävling av “jämvikten” var oslagbar. De tävlande skulle den här gången fylla en säck och en hink med potatisar och skapa en jämvikt mellan dem. 

– När Anna säger att vi ska köra “jämvikt” så tänker jag bara, “yes”. När jag var på torpet och fick köra den här tävlingen så hade jag ett gram emellan. Jag visste direkt; nästa plats i semifinal är min. Jag kommer ta det här, sa Sandra självsäkert.

Sandras säck och hink skilde sig med 220 gram, men det visade sig inte räcka för en vinst i tävlingen. Istället var det Asiatou som vann med sina 85 gram och nu återstod bara en semifinalplats. 

Viktor ska slå på spiken i tävlingen "hammaren"
Tävlingen "hammaren". Foto: TV4 / C More

Miss, på miss, på miss

Sista kampen som Viktor, Sebastian och Sandra fick mötas i var “hammaren”. Det handlade om vem som först kunde slå i en spik, med så få slag som möjligt.

– När Anna berättar att det är hammaren och spiken; jag ville ju börja skratta. Jag vet ju hur Sandra och Sebastian använder en hammare. Min mormor gör det bättre, det var så illa, sa Viktor om sina motståndares hammarfärdigheter. 

Det blev mycket jämrande och fniss under tävlingens gång när de missade sina spikar flera gånger på raken. Till slut lyckades en av dem hamra ned sin spik och tog den sista semifinalplatsen. På det nionde slaget vann Viktor. 

Sebastian och Sandra åker ut ur Farmen 2023
Sebastian och Sandra tvingas lämna "Farmen" 2023. Foto: TV4 / C More

Sebastian och Sandra faller vid målsnöret

Det blev därför Sebastian Västerlunds och Sandra Öders tur att bli utslagna ur Farmen 2023. Det är med besvikelse över sina insatser men också tacksamhet som de lämnar tävlingen.

– När jag inser att min resa är slut så är jag så inåt helvete besviken på mig själv. Jag är inte besviken på någon annan, jag är bara besviken på att jag inte kunde leverera när jag var tvungen att leverera, sa Sandra.

Sebastian uttryckte att han fokuserade mer på stoltheten han kände över sin insats under sommaren än på förlusten vid kvartsfinalen.

– Jag har jättehöga krav på mig själv. Jag är jättehård mot mig själv och aldrig tillåter jag mig själv att fallera eller göra misstag, sån har jag varit sedan jag var liten. Men jag har insett på farmen att jag inte får glömma de 59 dagar som jag faktiskt har varit här, sa Sebastian.

Du följer finalveckan av "Farmen" 2023 på TV4, TV4 Play och C More!

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL