Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ingwar Hirdwall död – här är bästa stunderna med grannen i Beck

C More bekräftar: vi får se mer av Ingvar "grannen" Hirdwall i de nya Beck-filmerna

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 juli 2023

Granne med hela svenska folket

Sedan beskedet om Ingvar Hirdwalls bortgång är det många som undrar om "grannen" är med i nästa Beck-film med Peter Haber och gänget. Filmtopp har grävt i frågan – och fått svar av C More.

C More bekräftar: vi får se mer av Ingvar "grannen" Hirdwall i de nya Beck-filmerna
Ingvar Hirdwall och Peter Haber. Foto: Johan Paulin / C More

I april månad kom nyheten att den tvåfaldigt Guldbaggebelönade Ingvar Hirdwall gått bort, 88 år gammal. Skådespelaren debuterade med TV-filmen Trängningen (1962) och syntes därefter i flera uppmärksamma film- och TV-roller, däribland för sina guldbaggevinnande insatser i Barnens ö (1980) och Om jag vänder mig om (2003).

Den stora publikfavoriten är samtidigt den som "grannen" i Beck. Det är en roll han började gestalta redan i Lockpojken från 1997, filmen som markerade startskottet för Peter Haber i rollen som Martin Beck. Totalt har Martin och "grannen" haft sina humoristiska och ofta insiktsfulla möten 48 gånger. Hur många gånger ordet "stänkare" har levererats vet nog ingen.

C More bekräftar: vi får se mer av Ingvar "grannen" Hirdwall i de nya Beck-filmerna
Marika Lindström och Ingvar Hirdwall på Guldbaggegalan 2023. Foto: Filmtopp Int.

C More bekräftar att vi får se mer av Ingvar "grannen" Hirdwall i de nya Beck-filmerna

Den senaste Beck-filmen Ingvar Hirdwall medverkade i var Quid Pro Quo, som också var den senaste filmen att släppas. Nu är det många som undrar om "grannen" kommer att vara med i de två nästkommande Beck-filmerna, Beck – Inferno och Beck – Dödläge, eller inte. 

Anders Edholm, presschef på C More, bekräftar i ett SMS till Filmtopp att vi inte har sett det sista av grannen ännu: "Ingvar är med i båda kommande filmerna", skriver han.

 Enligt Peter Haber kan de två kommande filmerna bli de allra sista för honom i filmserien.

– Jag har inte skrivit på något kontrakt för ytterligare filmer. Ska det göras fler så filmar vi i sådana fall något 2024, men det är faktiskt inte bestämt än, sade Haber i en intervju med Filmtopp tidigare i år.

NÄSTA ARTIKEL