Guy Ritchie regisserar kommande Hercules

Guy Ritchie regisserar kommande Hercules

18 juni 2022 kl. 17:06

Guy Ritchie regisserar Disneys live-action-version av Hercules.

Vi trodde att Jon Favreau skulle regissera Disneys kommande storfilm, men så blev det inte. Istället är det Guy Ritchie som åter sätter sig i registolen för att göra en live-action-adaption av en Disneyfilm.

Det var i maj månad som Filmtopp rapporterade att Disney just nu jobbar på en live-action-version av Hercules från 1997. Då ryktades det att Jon Favreau skulle hålla i tyglarna, men så blev det inte. Nu bekräftar Deadline istället att ingen mindre än Guy Ritchie kommer regissera filmen.

Ritchie har tidigare jobbat med Disney och regisserat bland annat live-action-versionen av Aladdin – en film som omsatte hela 1 miljard USD. Ritchie är en upptagen man och jobbar just nu dessutom på en uppföljare till Aladdin, så när han kommer påbörja arbetet med Hercules är i skrivande stund oklart.

Utöver sina samarbeten med Disney är Ritchie mest känd för succéer som SnatchRocknRolla och Sherlock Holmes m.fl.

Deadline rapporterar också att Dave Callaham (Wonder Woman 1984, Shanch-Chi and the Legend of the Ten Rings) har skrivit ett första utkast av manuset samt att Joe och Anthony Russo (Avengers: Endgame, The Gray Man) producerar genom sitt produktionsbolag AGBO.

Nu när vi vet vem som ska regissera projektet och det filas för fullt på manuset, så dyker nästa fråga upp – vem kommer att spela Hercules? 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL