Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Disney gör Aladdin 2

Disney gör Aladdin 2

Kristian Andersson | Nyhet
14 februari 2020
Kristian Andersson | Nyhet
14 februari 2020

Live action-filmen får uppföljare.

Guy Ritchies film, som baseras på den tecknade versionen från 1992, gick tillräckligt bra för att Disney ska bygga vidare på den. Variety bekräftar att Aladdin 2 är under utveckling.

Foto: Disney.

Disneys live action-version på Aladdin som regisserades av Guy Ritchie mottogs väl av publiken men blev något av en vattendelare hos kritikerna. Filmen sålde däremot biobiljetter för över en miljard dollar, vilket dessa dar är mer än tillräckligt. 

Nu vill Disney fortsätta att ge nytt liv till storyn om tjuven Aladdin, som förälskar sig i prinsessan Jasmine. Variety rapporterar att Aladdin 2 är på väg och att man anlitar John Gatins och Andrea Berloff för att skriva filmens manus. Gatins blev 2012 Oscarsnominerad för sitt manus till pilotdramat Flight och Berloff för Straight Outta Compton

Med detta sagt är filmen i ett tidigt utvecklingsstadie, och det återstår att se ifall Ritchie återvänder för att regissera. Vi vet heller inte vilka skådespelare som kommer att återvända. I den första filmen fick vi se Will Smith som Anden i flaskan, Mena Massoud som Aladdin och Naomi Scott som Jasmine. 

I sommar kommer Disneys egna streamingtjänst till Sverige, läs mer om den här.