Hercules

BEKRÄFTAT: Disney arbetar på ny "Hercules"

Filmtopp
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 01 maj 2020 kl. 10:05
ANNONS
ANNONS

Från hero till zero, från tecknat till live-action.

Under 2000-talet har Disney jobbat hårt med att arbeta fram nya versioner av sina klassiker. Nu rapporterar amerikanska medier att "Hercules" är näst på tur.

1997 släppte Disney sin älskade version av sagan om Hercules, guden som inte helt olikt Stålmannen, får växa upp på jorden där han försöker dölja sina övermänskliga krafter. Men snart tvingas han bli den hjälte han var ämnad att vara.

Sedan en tid tillbaka har Disney arbetat hårt med att leverera live action-versioner av sina gamla klassiker. Sist ut var Dumbo och näst på tur är Mulan. Men det slutar inte där.

Tidigare i år kunde vi rapportera att Robin Hood ska få sig en ny skrud, och nu rapporterar The Insider att Disney även håller på att göra en ny version av Hercules.

Det är också klart att Dave Callaham, som bland annat skrivit Wonder Woman 1984, ska stå för filmens manus. Det är också klart att Russo-bröderna, som bland annat legat bakom Avengers: Endgame, ska agera producenter.

Vem som ska regissera är ännu inte klart, men det ryktas om att Jon Favreau, som regisserade de nya versionerna för Djungelboken och Lejonkungen är en trolig kandidat.

För mer läsning, se vår lista över alla Disney-remakes och när de kommer!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL