Streama Rocky (1976)

Guide: Här streamar du alla Rocky-filmer

Filmtopp
Uppdaterad 02 mars 2023 kl. 12:03 | Publicerad 01 mars 2023 kl. 15:03

Gör dig redo för ett Rocky-marathon

"Rocky"-franchisen som sjösattes av Sylvester Stallone med den första filmen 1976 lever vidare. Nu har "Creed III" intagit de svenska biograferna och för den som vill ladda upp med tidigare filmer har vi knåpat ihop en komplett guide till var du streamar alla Rocky-filmer.

När Sylvester Stallone lyckades kämpa fram Rocky (1976) var det sannolikt inte någon som kunde ana att det skulle bli starten på en av tidernas mest framgångsrika film-franchises. Nu, över 45 år senare, pågår den fortfarande – Creed III har hittat till biograferna och framgångssagan lever vidare.

Ska du se den senaste Creed-rullen på vita duken är det läge att värma upp med de tidigare filmerna. Nedan hänvisar vi till var du kan streama respektive Rocky- och Creed-film.

Streamingguide – här kan du se Rocky- och Creed-filmerna

Guide: Här streamar du alla Rocky-filmer
Foto: United Artists.

Rocky (1976)

Filmen som startade det hela. Amatörboxaren Rocky Balboa har det kämpigt både i ringen och i livet, men när hans öde korsas med världsmästaren Apollo Creed får han chansen att visa vad han verkligen går för.

Här streamar du Rocky

Guide: Här streamar du alla Rocky-filmer
Foto: United Artists.

Rocky II (1979)

Rocky må inte ha nått hela vägen i den första filmen, men han lyckades få tillbaka sin självrespekt – och underdogberättelsen är bekant långt ifrån över. Boxningen vägrar att släppa taget om Rocky och snart uppenbarar sig möjligheten till revansch på Apollo Creed.

Här streamar du Rocky II

Guide: Här streamar du alla Rocky-filmer
Foto: UIP.

Rocky III (1982)

Efter att ha vunnit världsmästartiteln präglas Rockys liv av kändisskap och pengar. Efter fortsatta framgångar gör han sig redo att lägga handskarna på hyllan en gång för alla – men utmanas offentligt av Mr. T's ikoniska karaktär James "Clubber" Lang. Med Apollo Creed som ny bundsförvant gör sig Rocky redo för att gå upp i ringen ännu en gång. Denna gången är det dock inte han som är underdog.

Här streamar du Rocky III

Guide: Här streamar du alla Rocky-filmer
Foto: UIP.

Rocky IV (1985)

Rocky lyckas revanschera sig i slutet av den tredje filmen, vilket öppnar upp för en ny motståndare i Rocky IV. In i franchisen kliver Dolph Lundgren i rollen som Ivan Drago – den skoningslöse maskinen till boxare från Sovjetunionen. En uppvisningsmatch mellan Drago och Creed slutar i tragedi och Rocky, hungrig efter hämnd, utmanar Drago – mer bestämd om att vinna än någonsin tidigare.

Här streamar du Rocky IV

Guide: Här streamar du alla Rocky-filmer
Foto: UIP.

Rocky V (1990)

Matchen mot Drago satte sina spår och Rocky har tvingats pensionera sig från boxningssporten. Han förlorar dessutom allt han tjänat ihop under sin karriär, vilket tvingar honom tillbaka till sina hemtrakter i Philadelphia. Istället för att själv boxas gör sig Rocky redo att bidra från utanför ringen – men nya utmaningar väntar även i den rollen. 

Här streamar du Rocky V

Guide: Här streamar du alla Rocky-filmer
Foto: Svensk Filmindustri.

Rocky Balboa (2006)

Det har gått 20 år sedan vi såg Rocky i Rocky V. Balboa driver en restaurang efter hans nu avlidna fru och boxningskarriären känns avlägsen – tills han börjar jämföras med den nuvarande tungviktsmästaren. Motivationen puttrar upp till ytan ännu en gång och Rocky gör sig redo för en ny fight.

Här streamar du Rocky Balboa

Guide: Här streamar du alla Rocky-filmer
Foto: Svensk Filmindustri.

Creed (2015)

I Creed-filmerna får vi följa Adonis "Donnie "Johnson (Michael B. Jordan), son till Apollo Creed. Donnie letar upp Rocky med målet att han ska bli hans tränare. En först motvillig Rocky går till slut med på att hjälpa Donnie, och en ny underdog-resa börjar.

Här streamar du Creed

Guide: Här streamar du alla Rocky-filmer
Foto: SF Studios.

Creed II (2018)

I den andra Creed-filmen är det inte bara Apollo Creeds son vi får följa utan även Ivan Dragos son, Viktor. Adonis, som bytte efternamn från Johnson till Creed i den första filmen, gör sig redo att möta Viktor i ringen trots Rockys protester.

Här streamar du Creed II

Guide: Här streamar du alla Rocky-filmer
Foto: SF Studios.

Creed III (2023)

I den tredje Creed-filmen är Adonis en etablerad mästare som dominerat inom boxningen en längre tid, men nya duster väntar ständigt runt hörnet. Denna gången är det en barndomsvän till Adonis som dyker upp – och mötet mellan dem blir mer än bara en fight.

Creed III visas just nu på bio.

Använder du Prime Video eller Tele2 Play är du redan redo för ett regelrätt Rocky-marathon. Men även utan dessa två streamingtjänster har du möjligheten att se filmerna, då samtliga av dem (förutom Creed III) finns tillgängliga på den digitala hyr- och köpmarknaden. Du kan hyra eller köpa dem hos aktörer som bl.a. SF Anytime, Viaplay och iTunes.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL