Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Den bästa Rocky-filmen enligt Sylvester Stallone

Den bästa Rocky-filmen enligt Sylvester Stallone

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 juli 2022

Håller du med "Sly" om att den är bäst i ledet?

Flera av filmerna om boxaren Balboa har varit oerhört framgångsrika. I en intervju avslöjar Sylvester Stallone vilken som är hans favorit av alla Rocky-filmer.

Sylvester Stallone satsade alla sina kort på Rocky-filmerna när han försökte slå igenom som filmskapare och skådespelare i Hollywood. En känd historia är att han till och med fick sälja sin hund för att ha råd med hyran under tiden han jobbade på projektet. Men som chansningen gick hem. Inte bara vann filmen Oscar för Bästa film, regi och filmredigering, den blev nominerad till ytterligare sju statyetter, däribland Stallone själv för Bästa manliga huvudroll och originalmanus. 

Efter originalfilmen följde ytterligare fyra uppföljare som alla mottogs väl förutom möjligen den femte filmen. Sexton år efter Rocky V som fick franchisen att kännas urvattnad kom till slut comebacken i Rocky Balboa. I den kommer Balboa tillbaka från sin pension för att gå en allra sista match mot den regerande tungviktsmästaren Mason "The Line" Dixon. 

Ytterligare nio år därefter kom nästa kapitel i berättelsen om Balboa, Creed (2015) i vilken han tränar upp Adonis Johnson, sonen till hans tidigare rival Apollo Creed. Filmen gick väldigt bra och ledde till en framgångsrik uppföljare, Creed II (2018). I dag är en tredje Creed-film på väg, som också blir den första utan Stallone med på rollistan.

Stallone väljer ut den bäst Rocky-filmen

Den bästa Rocky-filmen enligt Sylvester Stallone
Foto: 20th Century Fox.

Nyligen har en intervju han gjorde med Variety 2019 dykt upp på ytan igen. I den avslöjar Stallone vilken han tycker är bäst av Rocky-filmerna, och det är kanske inte den du hade förväntat dig:

– Den första är min favorit men känslomässigt den sista, Rocky Balboa. Den var den svåraste att göra. Ingen trodde på filmen, den var ett sådant långskott. Det faktum att det gick är otroligt och jag är väldigt stolt över det.

De flesta brukar plocka originalfilmen från 1976, som anses vara en av de bästa filmerna från sitt årtionde. Men vi kan nog hålla med Stallone om att Rocky Balboa med en åldrande titelhjälte fungerade oväntat bra när den dök upp 2006 och blåste nytt liv i filmserien som länge verkade ha gått sin sista rond.

Blir du sugen på att se om "Rocky Balboa" finns den just nu att hyra på Blockbuster, iTunes och Google Play.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL